Ο Ράμσεϊ έστειλε την Ουαλία στο Euro - Σαρωτικές νίκες για Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία

Η Γερμανία σάρωσε 6-1 τη Βόρειο Ιρλανδία στη Φρανκφούρτη και η Ολλανδία 5-0 την Εσθονία στο Άμστερνταμ για την όγδοη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του EURO 2020 και ολοκλήρωσαν πανηγυρικά την προκριματική φάση.

Γερμανία-Β. Ιρλανδία 6-1

Οι Γερμανοί ήταν κυρίαρχοι, παρά το γεγονός πως ο Σμιθ στο 4’ έκανε το 0-1 μετά την προσπάθεια του Φέργκιουσον. Στο 19’, ο Χέκτορ έδωσε στον Γκνάμπρι και αυτός έκανε το 1-1. Στο 43’, ο Χέκτορ έδωσε στον Γκορέτσκα, που μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1.

Στο 47’, ο Κλόστερμαν έδωσε ξανά στον Γκνάμπρι και αυτός έκανε το 3-1. Στο 60, ’ο Μπραντ έδωσε στον Γκμάμπρι και αυτός σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 4-1. Στο 73’, ο Γκορέτσκα δέχτηκε τη μακρινή μπαλιά του Κρόος και έκανε το 5-1. Στο 91’, ο Κρόος έδωσε στον Μπραντ και αυτός διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ολλανδία-Εσθονία 5-0

Στο 4’, ο Βαϊναλντουμ μετά από ωραίο συνδυασμό έκανε το 1-0 με κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Στο 19’, ο Ακε πήρε την μπαλιά του Ντεπάι και έκανε το 2-0.

Στο 66’, ο Βαϊνάλντουμ έκλεψε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή για να κάνει το 3-0.Στο 79’, ο Στενγκ βοήθησε τον Βαϊνάλντουμ να φτάσει στο χατ τρικ. Στο 87’, ο Στρούτμαν έδωσε στον Μποαντού και αυτός έκανε το 5-0.


Η τελική βαθμολογία:

Γερμανία 21

Ολλανδία 19

Β. Ιρλανδία 13

Λευκορωσία 4

Εσθονία 1


Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO 2020 η Πολωνία και έκλεισε τα παιχνίδια της πανηγυρικά, τερματίζοντας στην κορυφή του 7ου ομίλου. Με γκολ του Γκοράλσι στο 81’ οι Πολωνοί επικράτησαν 3-2 της αξιόμαχης Σλοβενίας και με 25 βαθμούς συνολικά, ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο γκρουπ τους.

Ο Λούκας Πίστσεκ έδωσε την τελευταία του ποδοσφαιρική παράσταση με τους Πολωνούς και αποθεώθηκε την ώρα της αλλαγής του.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Αυστρία με 19, που ηττήθηκε με 1-0 από τη Λετονία, Στο τρίτο ματς της βραδιάς, η Βόρεια Μακεδονία νίκησε 1-0 εντός έδρας το Ισραήλ.

Τα αποτελέσματα του 7ου ομίλου

Πολωνία – Σλοβενία 3-2
Λετονία – Αυστρία 1-0
Βόρεια Μακεδονία – Ισραήλ 1-0

Η βαθμολογία
 

1.Πολωνία 25
2.Αυστρία 19
3.Βόρεια Μακεδονία 14
4.Σλοβενία 14
5.Ισραήλ 11
6.Λετονία 3

Το τελευταίο εισιτήριο του Euro 2020 σφράγισε η Ουαλία!

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Άαρον Ράμσεϊ, η ομάδα του Ράιαν Γκιγκς καθάρισε 2-0 την Ουγγαρία στον «τελικό» του 5ου ομίλου και εξασφάλισε την πρόκριση.

Τρομοκρατώντας την άμυνα των Μαγυάρων με τον ίδιο τρόπο που τρομοκρατεί τους… σελέμπριτι όταν σκοράρει, ο άσος της Γιουβέντους μετέτρεψε σε προσωπική του υπόθεση τη μεγάλη νίκη.

Πρώτα λοιπόν αξιοποίησε υπέροχη σέντρα του Μπέιλ στο 15’ και έδωσε προβάδισμα στην Ουαλία. Και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (47’) βρέθηκε ακριβώς εκεί που έπρεπε μετά από αναταραχή σε στημένη φάση για να κλειδώσει το μεγάλο τρίποντο.

Αυτό με το οποίο οι Ουαλοί προσπέρασαν τη σημερινή τους αντίπαλο στη βαθμολογία και καπαρώνοντας τη δεύτερη προνομιούχο θέση, έκαναν άνευ ουσίας την επικράτηση της Σλοβακίας επί του Αζερμπαϊτζάν.

Διότι η ομάδα του Πάβελ Χάπαλ επικράτησε μεν 2-0 (χάρη σε τέρματα των Μπόζενικ και Χάμσικ) ωστόσο δεν της… έκατσε η ισοπαλία που περίμενε στο άλλο ματς του ομίλου και πλέον θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Euro στα πλέι-οφ του Μαρτίου.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Ουαλία-Ουγγαρία 2-0
(15’, 47’ Ράμσεϊ)

Σλοβακία-Αζερμπαϊτζάν 2-0
(19’ Μπόζενικ, 86’ Χάμσικ)

Η τελική βαθμολογία

Κροατία 17 (17-7)
Ουαλία 14 (10-6)
Σλοβακία 13 (13-11)
Ουγγαρία 12 (8-11)
Αζερμπαϊτζάν 1 (5-18)

«Πάρτι» έκανε το Βέλγιο, που επικράτησε 6-1 της Κύπρου πετυχαίνοντας το απόλυτο («10 στα 10») στα προκριματικά του EURO 2020.

Η Ρωσία πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από το Σαν Μαρίνο (0-5) και ολοκλήρωσε με θετικό τρόπο τη διαδικασία, ενώ είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα τελικά.

Από 'κει και πέρα, η Σκωτία επιβλήθηκε 3-1 του Καζακστάν με ανατροπή στη Γλασκώβη και κατέκτησε την... τιμητική 3η θέση στον όμιλο.

Στις Βρυξέλλες, η Κύπρος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έπιασε στον… ύπνο τους γηπεδούχους και άνοιξε το σκορ με γκολ του Ιωάννου στο 14’.

Δυο λεπτά αργότερα ήρθε η αντίδραση από τους Βέλγους, με τον Καράσκο να σερβίρει στον Μπεντέκε, που ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ.

Από ‘κει και πέρα, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις.

Στο 35ο λεπτό, οι Βέλγοι έφτασαν στην ανατροπή, με τον Ντε Μπρόινε να εκτελεί με σουτ τον Μιχαήλ.

Οι παίκτες του Μαρτίνεθ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 41’ έφτασαν στο 3-1 με τον ίδιο παίκτη.

Από ασίστ του Εντέν Αζάρ, ο Γιανίκ Καράσκο έγραψε το 4-1 στο 43’.

Το… πάρτι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με το Βέλγιο να φτάνει στο 5-1 στο 51΄με αυτογκόλ του Χριστοφόρου,

Οι γηπεδούχοι δεν... σταματούσαν και στο 67' πέτυχαν το 6ο γκολ τους, με τον Ντε Μπρόινε να μοιράζει στον Μπεντέκε.

Η συνέχεια του παιχνιδιού κύλησε με την Κύπρο να προσπαθεί να πιέσει, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ιδιαίτερα τον αντίπαλό της.

Μ' αυτά και μ' αυτά, δεν άλλαξε κάτι και το Βέλγιο έφτασε στο 6-1.

Πηγή: sport-fm.gr