Κοντά στην πρόκριση η ανώτερη Καλαμαριά

Συγκεκριμένα, ήταν ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων για την Α‹ φάση του κυπέλλου Ελλάδας, που ταυτόχρονα η Καλαμαριά έκανε ένα θετικό ξεκίνημα ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων που θα έχει φέτος και στο πρωτάθλημα της Α‹ εθνικής.
Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και αξιοποίησε την υπεροχή του με δύο τέρματα, αφού έχασε και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Έτσι, οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 19` με τον Πετκάκη για να κλείσουν τα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης με τέρμα που σημείωσαν στις καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα, ο Χατζής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε επιτυχημένα ο Παρμαξίδης κάνοντας το 2-0.
Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι και στο β‹ ημίχρονο, ενώ η Αχαϊκή απείλησε σε ορισμένες περιπτώσεις την Καλαμαριά, επωφελούμενη από το γεγονός ότι η αντίπαλός της με το 2-0 υπέρ της κατέβασε το ρυθμό της. Καλύτερη ευκαιρία για την Αχαϊκή να σκοράρει είχε ο Βούλγαρος Μποζίλοφ προς το τέλος του αγώνα, ενώ στις καθυστερήσεις η Καλαμαριά έκανε τα τέρματά της τρία, με σκόρερ και πάλι τον Παρμαξίδη.
Έτσι, η ομάδα της Καλαμαριάς, χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα έφθασε σε μια άνετη νίκη και μετέτρεψε σε τυπικού χαρακτήρα τη ρεβάνς, στις 26 του μήνα στην Πάτρα.
Τον αγώνα διηύθυνε ο Δ. Νταμπώσης του συνδέσμου Πιερίας με βοηθούς τους Κ. Κορμόπουλο και Δ. Κωνσταντάρα του συνδέσμου Καβάλας.
Οι συνθέσεις:
Καλαμαριά: Ζαφειρόπουλος, Ροβινέλι, Ιακώβου, Φυντανίδης, Παππάς (18` Ορφανός), Παπαδόπουλος, Ουέλινγκτον (75` Μπρίτο), Παρμαξίδης, Πετκάκης (46` Κλέιτον), Χατζί, Βέλα Τζούνιορ

Αχαϊκή
: Κοέντας, Λάζαρης, Φίλιππας, Αποστολίδης, Βετούλας (63` Φωτεινάτος), Μεθενίτης, Φωνιάτης, Τόγιας (27` Μπάμπαρης), Μποζίλοφ, Αποσκίτης, Ουμ Ντέκι (40` Στάικος).
Πηγή: skai.gr