Κλείσιμο

Δύο δημοσιογράφοι κατέθεσαν για την υπόθεση ντόπινγκ

Για την υπόθεση της Balco, αλλά και του τροχαίου, κατάθεσε στον εισαγγελέα ο υποδιευθυντής του ΣΚΑΪ, Χάρης Μπότσαρης, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας. Ο κ. Μπότσαρης παρέδωσε στοιχεία από την αμερικανική δικογραφία κατά της εταιρείας Balco, όπως επίσης και στοιχεία από τη δημοσιογραφική έρευνα του ΣΚΑΪ, για την υπόθεση Τζέκου - Κεντέρη - Θάνου.
Τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει συλλέξει από την έρευνά του για την υπόθεση των αναβολικών και των αθλητών Κεντέρη και Θάνου έδωσε στους δυο εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση και ο δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», Φίλιππος Συρίγος. Ο κ. Συρίγος έχει υποστηρίξει σε δηλώσεις του και επανέλαβε κατά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει οι Κεντέρης και Θάνου το επίμαχο απόγευμα της 12ης Αυγούστου έφυγαν από το Ολυμπιακό Χωριό στις 18.30 και όχι στις 17.30 όπως λένε οι ίδιοι.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας υπάρχει δυσκολία στο να ελεγχθεί η κυκλοφορία των συμπληρωμάτων διατροφής.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου, ο κ. Κακλαμάνης, τόνισε ότι ο έλεγχος της κυκλοφορίας τους είναι δύσκολος, λόγω της πώλησης τους όχι μόνο στα φαρμακεία, αλλά και της ελαστικής Κοινοτικής Νομοθεσίας και μη αποκλειστικής αντιπροσώπευσης τους.
Πηγή: skai.gr