Περί Ελευθερίας: 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Το 4o επεισόδιο στον ΣΚΑΪ (vid)

Ο ΣΚΑΪ τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με μία σειρά από ντοκιμαντέρ, αφιερωμένα στο μεγαλύτερο γεγονός της νεότερης Ιστορίας μας. O πρώτος κύκλος θα ολοκληρωθεί σε πέντε επεισόδια και το τέταρτο επεισόδιο θα μεταδοθεί απόψε στις 22.00.

Τα γεγονότα και οι παράγοντες που συνέβαλαν στην Παλιγγενεσία των Ελλήνων, τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν, οι κρίσιμες στιγμές και οι σημαντικότερες αποφάσεις που οδήγησαν στη δημιουργία του πρώτου Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ο Άρης Πορτοσάλτε, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ιστορικών ρίχνοντας φως σε μία από τις σημαντικότερες περιόδους όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας.

Το τέταρτο επεισόδιο επικεντρώνεται στον διχασμό των Ελλήνων, που κλονίζει τον αγώνα – έναν αγώνα που πρέπει να συνεχιστεί πάση θυσία. Οι διχασμένοι Έλληνες καλούνται να αντιμετωπίσουν την οθωμανική αντεπίθεση, ενισχυμένη με αιγυπτιακά στρατεύματα. Αυτή τη φορά, ο βασικός εχθρός ακούει στο όνομα Ιμπραήμ. Ο Αιγύπτιος πασάς, σε μια επίδειξη δύναμης, καταστρέφει την Κάσο και τα Ψαρά πριν εισβάλει στην Πελοπόννησο το 1825, σπέρνοντας τον πανικό και την καταστροφή. Πλέον, η τύχη της Επανάστασης κρέμεται από μια κλωστή.

Περί Ελευθερίας: 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Το 4ο επεισόδιο, απόψε στις 22.00 στον ΣΚΑΪ

Δείτε το trailer:

Πηγή: skai.gr