Τσακαλώτος vs Σκυλακάκη vol 2 και στη μέση το ρεμπέτικο

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Μετά τον αέρα Χόλιγουντ και τη λαμπερή Σκάρλετ Γιόχανσον στην Ολομέλεια σήμερα μύρισε αέρας ρεμπέτικου. όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρήκε έναν ακόμα ευφάνταστο τρόπο να επιτεθεί στην κυβέρνηση περί ελλιπούς κοινωνικής πολιτικής συστήνοντάς της να θεσπίσει «επίδομα αναβίωσης του ρεμπέτικου».

Τσακαλώτος: Επίδομα αναβίωσης ρεμπέτικου να τραγουδά η μεσαία τάξη για φαρμάκια

Με το γνωστό βρετανικό του χιούμορ ο πρώην Υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για απέχθεια στα επιδόματα, πρότεινε χαρακτηριστικά: «Αφού δεν θέλετε επιδόματα σας προτείνω να δημιουργήσετε ένα επίδομα μόνο για την αναβίωση του ρεμπέτικου τραγουδιού. Αφού ο λαϊκός κόσμος και των μεσαίων στρωμάτων δεν θα παίρνει επιδόματα, να μπορεί να τραγουδάει για πικρίες, φαρμάκια και βάσανα. Εκεί θα καταντήσετε και τη μεσαία τάξη και τον κόσμο της εργασίας».

Σκυλακάκης: Μαζική φορολογική απαλλαγή για επενδύσεις – τα επιδόματα αναγκαία αλλά δεν πάνε μπροστά τη χώρα

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση κι αφού κατηγόρησε εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρέδωσε τη χώρα στον πάτο της Ευρώπης σε επίπεδο επενδύσεων, σχολίασε: «μια μαζική φορολογική απαλλαγή στην προσπάθεια να προσελκύσεις επενδύσεις με κάθε τρόπο. Γιατί οι επενδύσεις κι όχι τα επιδόματα θα μας σώσουν. Η Ελλάδα επιβίωσε ως έθνος γιατί δημιούργησε πλούτο. Τα επιδόματα δεν δημιουργούν, είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή προϋπόθεση για να αλλάξει η χώρα πορεία».

Λοβέρδος κατά ΣΥΡΙΖΑ με Καζαντζίδη και «κοινωνία ένοχη»

Στο δεύτερο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο ανδρών ενεπλάκη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, καυτηριάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσακαλώτου.

Επιστρατεύοντας την ειρωνεία και ένα γνωστό αγαπημένο τραγούδι του αείμνηστου Στέλιου Καζαντζίδη, για να στηλιτεύει την οικονομική και κοινωνική πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Όσο γι' αυτό που είπε ο κ. Τσακαλώτος, να γίνει πρόγραμμα για εκμάθηση ρεμπέτικου, για να μάθει να τραγουδάει τα τραγούδια και η μεσαία τάξη. Δεν το χρειάζονται. Τους μάθατε εσείς να τραγουδάνε το "Κοινωνία Ένοχη".  Και το τραγούδησαν καλά επί 4,5 χρόνια. Να σοβαρευτούμε».

Καραθανασόπουλος: Αιδώς Αργείοι

Βολές εναντίον αμφότερων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, κατηγορώντας τους ότι «τσάκισαν το λαό» και καταλήγοντας: «και τώρα διαγκωνίζονται ποιος θα σώσει το λαό. Αιδώς Αργείοι».  

Προσκλητήριο Τσακαλώτου σε ΚΙΝΑΛ- ΚΚΕ – ΜέΡΑ25 για αντι-ΝΔ μέτωπο

Στα ενδιαφέροντα καταγράφηκε και στο προσκλητήριο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα σε ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για τη δημιουργία κατ' ουσίαν αντί-ΝΔ μετώπου.

Αποκρούοντας τα πυρά των εν λόγω κομμάτων κατά της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα επικρίνει την κυβέρνηση της ΝΔ, ανέφερε: «Αυτό θα πούμε ή θα δημιουργήσουμε μαζί - εκεί που συμφωνούμε - για κοινωνικές αντιστάσεις και στα δικαιώματα και στο χώρο εργασίας και στην πράσινη ανάπτυξη; Να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ρεύμα που θα εμποδίσει αυτή τη στρατηγική; Δεν  Δεν θα μας συγχωρέσει ο λαός. Πολύ φοβάμαι πως αν δεν συνεργαστούμε εκεί που μπορούμε το κέρδος θα το πάρει η ακροδεξιά εντός κι εκτός ΝΔ».