Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη- Ντράγκι- Σάντσεθ- Κόστα την Παρασκευή για τα ενεργειακά

Τηλεδιάσκεψη θα έχει την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους ηγέτες των χωρών του Νότου για τα ενεργειακά ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα. 

Όπως ανακοίνωσε η Ιταλία, στις 11 το πρωί της Παρασκευής ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Σάντσεθ, ο Αντόνιο Κόστα της Πορτογαλίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους για το θέμα της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης. 
 

Σημειώνεται ότι στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες την προηγούμενη εβδομάδα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την πρότασή του Έλληνα πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκή παρέμβαση στην χονδρεμπορική τιμή του φυσικού αερίου.

«Γι' αυτό στο ανακοινωθέν αναφέρει ότι θα εξεταστεί σαν επιλογή το πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου. Η αγορά είναι θύμα κερδοσκοπίας. Τις τελευταίες 4 μέρες, μετά την πρόταση που απέστειλα στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η αγορά φυσικού αερίου έχει πέσει κατά 50% από τα 220 στα 115 ευρώ. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι δεν είναι μια αγορά που λειτουργεί ομαλά, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της Συνόδου. 

Πηγή: skai.gr