Τα δήθεν και τα άλλοθι του ΕΣΡ

«Το παιχνίδι στα Μέσα Ενημέρωσης παίζεται με σημαδεμένα χαρτιά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την πολυφωνία. «Η διαπλοκή - είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος - όχι μόνο αγωνιά να εξασφαλίσει προνομιακές αποφάσεις στη διάθεση έργων και κονδυλίων, αλλά διαθέτει και στρατούς επιρροής».
Ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει πειστικό το επιχείρημα ότι εδώ και 15 χρόνια δεν είναι δυνατό να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, ενώ κανείς δεν μπορεί να δώσει πειστική εξήγηση γιατί διαρκώς αναζητούνται άλλοθι προκειμένου να μείνει αλώβητος ο μηχανισμός, ο οποίος επεμβαίνει στον τρόπο λήψεως αποφάσεων σε κρίσιμους τομείς, όπως η διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
«Βαρέθηκα να ακούω κάθε φορά για εγγενείς δυσκολίες και έλλειψη υποδομής στο ΕΣΡ» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής ΣΥΝ και γραμματέας της Επιτροπής Θεσμών κα διαφάνειας της Βουλής, Φώτης Κουβέλης. Σχολιάζοντας την τοποθέτηση Λασκαρίδη προς τους διαφωνούντες με τις αποφάσεις του ΕΣΡ, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν είναι δυνατόν την ώρα που ασκείται κοινοβουλευτικός έλεγχος, για γίνεται αναφορά στη δυνατότητα παραπομπής στο ΣτΕ.
Πηγή: skai.gr