Στρατηγική σχέση Ελλάδας - Ρωσίας

Στη στρατηγική σχέση των δύο χωρών και στη σημασία της ενεργειακής συνεργασίας τους, αναφέρθηκαν ο ρώσος πρόεδρος και ο έλληνας πρωθυπουργός στις από κοινού δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχαν στο Κρεμλίνο.

Όπως σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν έκαναν απολογισμό της πολύ καλής συνεργασίας που είχαν τα τελευταία χρόνια και τόνισε ότι θα βάλουν τις βάσεις για την περαιτέρω δυναμική συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα, ανέφερε ότι με τον Πρόεδρο Πούτιν αντάλλαξαν απόψεις για τα διεθνή ζητήματα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η προσωπική συμβολή του Ρώσου Προέδρου στην ανάπτυξη των σχέσεων των δυο χωρών ήταν ανεκτίμητη και σημείωσε ότι από τη νέα θέση του κ. Πούτιν θα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.

Από την πλευρά του, ο ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι οι δυο χώρες \"υλοποιούν πολύ σημαντικά έργα στον τομέα της ενέργειας, η συνεργασία αυτή είναι πολύ σημαντική και θα συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και της Ελλάδας\".

Επιπλέον, ο κ. Πούτιν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών και σημείωσε ότι ο τζίρος των εμπορικών συναλλαγών αγγίζει τα 3 δισ. δολάρια.

Ο Πρόεδρος Πούτιν ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με το νέο Πρόεδρο Ντιμίτρι Μεντβιέντεφ και σημείωσε ότι παραδίδει τη σκυτάλη της προεδρίας στο φόντο μιας σημαντικής αύξησης της ρωσικής οικονομίας και της σταθερής πολιτικής κατάστασης στο εσωτερικό της χώρας.

\"Οι διμερείς μας σχέσεις θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία\", ανέφερε ο κ. Πούτιν και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι \"ο νέος πρόεδρος θα είναι καλός και αξιόπιστος εταίρος.

\"Ξέρω ότι παρακολουθείτε πολύ στενά τις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας και να είστε σίγουρος ότι στην ίδια γραμμή θα συνεχιστούν και στο μέλλον\", πρόσθεσε κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος.
Πηγή: skai.gr