Κλείσιμο

Πυρά Παπανδρέου κατά Ν.Δ

«Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν υπάρχουν άλλοθι για την κυβέρνηση. Θα πρέπει πλέον να δείξει ότι έχει σχέδιο και πρόγραμμα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να δοθούν στοιχεία για την υπέρβαση του Ολυμπιακού κόστους, διαφορετικά - όπως σημείωσε - πρόκειται για παιχνίδια κακού γούστου, που έχουν ως στόχο να ξεχαστούν οι προεκλογικές υποσχέσεις της Ν.Δ.
Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε διακομματική συναίνεση για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και ζήτησε να σταματήσουν οι φωνές, που ζητούν εκποίηση των έργων, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως «άρον - άρον ξεπούλημα».
Χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την τακτική της σκανδαλολογίας χωρίς στοιχεία και δήλωσε πως εάν συνεχιστεί, θα ζητηθούν εξεταστικές επιτροπές, για να τελειώσει το θέμα.
Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε τη μετάθεση του συνεδρίου για τις 20 Ιανουαρίου και εμφανίστηκε ως κυρίαρχος των εξελίξεων, όπου - όπως είπε - όλοι έχουν ρόλο και λόγο. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι στόχος του δεν είναι να εγκαθιδρύσει ένα αρχηγικό κόμμα, ούτε να είναι μόνιμος αρχηγός. Υπεραμύνθηκε της καλής σχέσης του με τον Κώστα Σημίτη, ενώ άνοιξε την πόρτα της επιστροφής στον Δημήτρη Τσοβόλα.
Αίσθηση προκάλεσε η διακριτή αναφορά του κ. Παπανδρέου για την προσφορά της Γιάννας Αγγελοπούλου και των κυρίων Σημίτη, Βενιζέλου και Λαλιώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πηγή: skai.gr