Μυστικές συσκέψεις στο Πόρτο Ράφτη

Μυστικές συσκέψεις του στενού επιτελείου συνεργατών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, φιλοξενούνται σε έπαυλη μεγαλοεπιχειρηματία στο Πόρτο Ράφτη. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν στις συσκέψεις συμμετέχει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες \"πηγές\" οι συσκέψεις είναι συνεχής και πυρετώδης, και αφορούν συνολικά το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου επεξεργάζεται προτάσεις για τιςεπόμενες κινήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος δέχεται εισηγήσεις για \"δυναμικές λύσεις\", \"άμεσο ξεκαθάρισμα\" της πολιτικής κατάστασης στο κόμμα, αλλά και να απευθυνθεί άμεσα στην κομματική βάση, στα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος.

Έμπειρα στελέχη αλλά και \"φίλοι\" του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ παρομοιάζουν τη σημερινή κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, \"υπερβαίνοντας\" πολιτικά την \"φθαρμένη\" Ένωση Κέντρου, και ζητούν από το Γιώργο Παπανδρέου να \"πάρει τις τύχες του κόμματος στα χέρια του\" όπως άλλοτε έπραξε ο πατέρας του και να \"ταρακουνήσει το πολιτικό σκηνικό\" με μια θεαματική πολιτική κίνηση, που πιθανώς να περιλαμβάνει την διάλυση και επανίδρυση του κόμματος, αλλά και το \"άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία\", πέρα από τις υπάρχουσες πολιτικές περιχαρακώσεις.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάνουν λόγο για \"φθαρμένο πολιτικό προϊόν αλλά και πολιτικό προσωπικό\" το οποίο παραμένει εγκλωβισμένο σε ένα ιδιότυπο αυταρχικό κυβερνητισμό, ο οποίος εξοργίζει και απωθεί το εκλογικό σώμα, αλλά και περιορίζει τις πιθανότητες για μια εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, όποτε και αν γίνουν εκλογές.
Πηγή: Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς