Κλείσιμο

Κρίσιμη εβδομάδα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Κρίσιμες εξελίξεις δρομολογούνται από τη Δευτέρα στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς αλλά και η Βουλή θα επιχειρήσουν να διερευνήσουν την υπόθεση.

Γραπτό υπόμνημα στους οικονομικούς εισαγγελείς, το αργότερο έως την Τρίτη, αναμένεται να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Διώτης διαμηνύει μέσω του περιβάλλοντός του ότι ούτε αλλοίωσε ούτε αντέγραψε τη λίστα. Για τον λόγο αυτό, θα ζητήσει την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για το επίμαχο USB.

Την Πέμπτη η υπόθεση εισέρχεται στη Βουλή, καθώς προβλέπεται συζήτηση και ψηφοφορία για την υπόθεση της λίστας, με στόχο να αποφασιστεί ποια από τις τρεις προτάσεις των κομμάτων για σύσταση προανακριτικής επιτροπής θα ακολουθηθεί.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε πως το πόσες κάλπες θα τοποθετηθούν στη Βουλή σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» θα αποφασιστεί σε διάσκεψη των προέδρων την Τρίτη.

Πρόσθεσε ότι από τις συνεννοήσεις που έχει κάνει με τα κόμματα πιστεύει ότι στο τέλος θα ομοφωνήσουν.

Βολές Τσίπρα για την υπόθεση από το Βερολίνο


«Η Λίστα Λαγκάρντ δεν κρύφτηκε τυχαία από το διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό προσωπικό», αλλά και «η ευρωπαϊκή ηγεσία δεν άφησε τυχαία ανεξέλεγκτη την ελληνική πολιτική ηγεσία να προστατεύει τους εκλεκτούς της», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Βερολίνο.

Παράλληλα
, τόνισε ότι οι Γερμανοί πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια τώρα, κι όχι μετεκλογικά, ότι τα χρήματά τους πήγαν στις τσέπες τραπεζιτών της Γερμανίας και της Ελλάδας.
Πηγή: skai.gr