Κουτσούμπας: Φθηνή προπαγάνδα ότι τα μέτρα είναι για το καλό των πολιτών

Το μήνυμα ότι «υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος, μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, μέσα στο σύστημα της σαπίλας και των ατέλειωτων προβλημάτων για την εργατική τάξη, για όλο τον λαό που υποφέρει», έστειλε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε την πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή στην ηγεσία του κόμματος, σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία που βρίσκεται το άγαλμα του Βενιζέλου.

Χαρακτήρισε «φθηνή προπαγάνδα» της τρικομματικής κυβέρνησης τον ισχυρισμό της ότι όλα τα μέτρα που παίρνει το κάνει για το καλό του κοινωνικού συνόλου και σημείωσε: «Τι σόι καλό για το κοινωνικό σύνολο επιδιώκει η κυβέρνηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και μεγαλεμπόρων, όταν εκατομμύρια είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι, υποαπασχολούμενοι, σύγχρονοι σκλάβοι του 21ου αιώνα;»

Επίσης, κάλεσε τον λαό να μην πιστεύει τις «αυταπάτες» που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ότι φαίνεται φως «στο βάθος του τούνελ» και παρατήρησε: «Δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη να κομπάζουν ότι "οι Έλληνες είναι ήρεμοι, γιατί βλέπουν φως στο βάθος του τούνελ". Φως στο βάθος του τούνελ δεν είναι οι εξαγορές και συγχωνεύσεις μονοπωλιακών ομίλων για να υπηρετήσουν αποτελεσματικότερα τα συμφέροντά τους, τα κέρδη τους. Φως στο βάθος του τούνελ δεν είναι να πωλείται το 26% της Χόχτιφ στο αεροδρόμιο της Αθήνας σε καναδέζικη εταιρεία. Και να παίρνουν σειρά για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και άλλα αεροδρόμια της χώρας κινέζικες ή γαλλικές εταιρείες που θα ρίξουν κι άλλο τους μισθούς, που οι εργαζόμενοι θα εργάζονται και θα ζουν σε συνθήκες γαλέρας».

Εκτός από την τρικομματική κυβέρνηση, ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, για τον οποίο είπε ότι έχει κάνει πολιτικές «κωλοτούμπες», ενώ χαρακτήρισε «τσόντες» νέους πολιτικούς σχηματισμούς.


Σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή επεσήμανε ότι αυτή «δεν αντιμετωπίζεται μαζί με τα κόμματα που έχουν ευθύνη για την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού. Με αυτούς που μιλάνε π.χ. για μετανάστες - εισβολείς αναπαράγοντας όλη τη χρυσαυγίτικη φρασεολογία. Ούτε με επίκληση του συνταγματικού τόξου ή με βάση τους λεγόμενους αντιρατσιστικούς νόμους της Ε.Ε. Γιατί πίσω από τέτοιες επικλήσεις κρύβεται η επίθεση στις ριζοσπαστικές ιδέες».

Εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στις ιδιωτικοποιήσεις, αναφερόμενος στις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ, της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ, όπως και την αντίθεση στην επένδυση Χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε ακόμα την έντονη ανησυχία του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στη Συρία και κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, επειδή «όχι μόνο υιοθετεί τα προσχήματα μιας ιμπεριαλιστικής επέμβασης, αλλά και γιατί αναβαθμίζει τις σχέσεις και τις συνεργασίες με το Ισραήλ».

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ