Καυγάς Βαρουφάκη - Αλεξιάδη για «ρουσφέτι» το 2015

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Τα «μαχαίρια» βγήκαν στη Βουλή ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη με αλληλοκατηγορίες για ρουσφέτια και αθλιότητες.

Αφορμή στάθηκε καταγγελία του Γραμματέα του ΜέΡα25 εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2015 επί πρωτοκαθεδρίας του στο Υπουργείο Οικονομικών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο δεύτερος του ζήτησε ως συνδικαλιστής εφοριακός «ρουσφέτι» και συγκεκριμένα την τοποθέτησή του στη θέση της τότε Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, προκαλώντας την έκρηξη του κ. Αλεξιάδη, ο οποίος τον κατήγγειλε με τη σειρά του ως άθλιο ψεύτη και συκοφάντη, διαμηνύοντας πως δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι.

«Ήρθε όταν ήμουν στο υπουργείο ένας κύριος συνδικαλιστής και μου είπε ότι θα πρέπει να διώξω την επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Αυτός ο συνδικαλιστής μου ζήτησε να τοποθετήσω εκείνον  γιατί είναι καλύτερος. Και αυτός ο κύριος σήμερα είναι εδώ, στην αίθουσά μας, είναι ο κ. Αλεξιάδης»,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, πιστός στη συνήθειά του να προχωρά από το βήμα της Βουλής σε «αποκαλύψεις» από το υπουργικό του παρελθόν άλλοτε για την Τρόικα κι άλλοτε για τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε, άλλωστε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετά την αποχώρηση του ίδιου από την κυβέρνηση εκχώρησε τη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων και τον φορολογικό μηχανισμό στην Τρόικα.

Σφοδρή και δηλητηριώδης ήταν η αντίδραση του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος κατήγγειλε τον Γιάνη Γαρουφάκη ως άθλιο ψεύτη, απαιτώντας να προσκομίσει αποδείξεις για τα λεγόμενά του και διαμηνύοντας οργισμένος ότι ο ίδιος δεν επιτρέψει  τις συκοφαντίες αυτές να περάσουν έτσι.

«Άθλιο ψέμα είναι ότι ο Αλεξιάδης ζήτησε να διώξει ο υπουργός τη Σαββαϊδου και να μπει ο ίδιος στην θέση της. Είναι άθλιο ψέμα. Περιμένω τα στοιχεία, πότε έγινε αυτό το ραντεβού και ποιοι άλλοι ήταν παρόντες.  Από εμένα δεν πρόκειται να περάσει έτσι. Ως προς το άθλιο ψέμα περιμένω τα στοιχεία αλλιώς όποιος το είπε είναι άθλιος ψεύτης και συκοφάντης. Τα φληναφήματα έχουν και κάποιο όριο», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε δηκτικά: «Εγώ δεν ήμουν ποτέ στο ίδιο κόμμα, ούτε στον ίδιο κόσμο με τον συγκεκριμένο υβριστή».

Πηγή: skai.gr