Δ. Κουτσούμπας: Δεν υπάρχει ομοψυχία με το άδικο - δεν θα κλείσετε το στόμα του λαού

Της Ναντιν Χαρδαλιά

Σφοδρή διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σκιά των περιστατικών αστυνομικής βίας και των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη με τον πρωτοφανή ξυλοδαρμό αστυνομικού.

«Όχι. Δεν μπορεί να υπάρξει ομοψυχία με το άδικο λέμε εμείς.  Γιατί δεν είναι τίποτε άλλο από υποταγή των καταπιεσμένων και άρνηση της λαϊκής πάλης που θα υπάρχει και θα κλιμακώνεται», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις για ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και κατηγορώντας Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για «βολική αντιπαράθεση σαν τα κοκοράκια», υποστηρίζοντας ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού φέρει την υπογραφή αμφότερων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μέσω των νομοθετημάτων τους και προειδοποιώντας τους ότι θα λογοδοτήσουν.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταλόγισε στην κυβέρνηση κατευθυντήρια γραμμή αστυνομικής βίας. «Είναι συνειδητή  επιλογή κλιμάκωσης της καταστολής», είπε, χαρακτηρίζοντας όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα «πρόβες για το μέλλον» και επισήμανε: «Σας το λέμε καθαρά. Αυτό το άρρωστο επικίνδυνο κλίμα φόβου που καλλιεργείτε δεν θα περάσει».

Αναφερόμενος στα εκτεταμένα επεισόδια της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, τα απέδωσε σε ύποπτους μηχανισμούς του κράτους και του παρακράτους με τη συνδρομή προβοκατόρικων στοιχείων απέναντι σε πολίτες που εξέφραζαν την οργή και την αγανάκτησή τους απέναντι στην απρόκλητη αστυνομική βία, υποστηρίζοντάς ότι ανάμεσα σε όσους προκαλούν τα επεισόδια και εκτοξεύουν μολότοφ υπάρχουν και αστυνομικοί χωρίς στολή.  

«Δεν θα καταφέρετε να κλείσετε το στόμα του ελληνικού λαού. Η απρόκλητη αστυνομική βία σε βάρος οικογενειών στη Νέα Σμύρνη δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός. Ήταν κυβερνητική κατεύθυνση η στάση των αστυνομικών δυνάμεων κι όχι πρωτοβουλία μερικών Χρυσαυγιτών και φασιστοειδών εντός της ΕΛ.ΑΣ. Αλλιώς γιατί δεν τους ξηλώνετε;», σημείωσε.

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε δριμεία κριτική και για τη διαχείριση της πανδημίας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της.

«Η ευθύνη είναι ακέραια δική σας και είναι εγκληματική», ανέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, επαναλαμβάνοντας την κριτική περί ελλιπών μέτρων, ενώ σε ότι αφορά στην στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων και εργαζομένων, μίλησε για ανακύκλωση μέτρων «ίδιας κοπής» τα οποία έχουν κριθεί αναποτελεσματικά και απλώς μεταθέτουν το πρόβλημα ώστε να καθυστερήσουν και την κοινωνική αναταραχή.

Πηγή: skai.gr