Κλείσιμο

Τζανακόπουλος: Δεν είμαστε αποικία– Τώρα οι δανειστές γνωρίζουν τις παροχές

«Δεν είμαστε αποικία» τόνισε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει πίσω τις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα, ακόμη και αν πιέσουν οι δανειστές».

Διευκρίνισε πάντως, μιλώντας στο Star, ότι «τέτοιες πιέσεις δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής, και πως η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να διαθέσει όπως νομίζει τις δαπάνες της και το πλεόνασμα της».

Σε ερώτηση αν γνώριζαν οι δανειστές αυτή την απόφαση, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε «τώρα όλοι το γνωρίζουν». Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί νέα μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος. «Σε όλους τους τόνους έχουμε δηλώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούμε μέτρα 4,2 δισ ευρώ, αυτό που ζητάει το ΔΝΤ, δηλαδή μέτρα μετά την λήξη του προγράμματος επέμεινε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτιμά πάντως ότι τελικά «θα βρεθεί σημείο ισορροπίας ανάμεσα στον κύριο Σόιμπλε και το ΔΝΤ, και αν βρεθεί σημείο ισορροπίας αυτό δεν θα είναι νέα μέτρα».

Ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τριετίας, όπως έχει πει πολλές φορές ο πρωθυπουργός.

«Προεκλογικό χάπενινγκ» χαρακτήρισε τις παροχές που ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο πρωθυπουργός ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα έγιναν με ορίζοντα τις εκλογές για να πει στους εταίρους «ή με βοηθάτε ή πάω σε εκλογές». 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε εκλογές νωρίτερα από τα τρία χρόνια που απομένουν» επισήμανε στο μεταξύ, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
Πηγή: skai.gr