Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Παράλληλο τραπεζικό σύστημα εντός Ευρωζώνης δεν προβλέπεται

Την αντίδραση των υποψήφιων για την ηγεσία της ΝΔ βουλευτών Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά και του Χάρη Θεοχάρη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης στη Βουλή περί παράλληλου τραπεζικού συστήματος.

«Παράλληλο
τραπεζικό σύστημα εντός Ευρωζώνης δεν προβλέπεται. Σχεδιασμός, άγνοια ή λάθος;» διερωτήθηκε μέσω Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτό το λέει ο σοβαρότερος του Σύριζα...φανταστείτε τί λένε οι υπόλοιποι» δήλωσε από την πλευρά του έτερος υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Παράλληλο τραπεζικό σύστημα =μας πήραν τον έλεγχο οι ευρωπαίοι στις συστημικές και θα δώσουμε θαλασσοδάνεια μέσω Αττικής και συνεταιριστικές» σχολίασε από την πλευρά του σκωπτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Συνεργάτες του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης αναφέρουν πάντως ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του, και τονίζουν ότι ο κ. Δραγασάκης «δεν εννοούσε τίποτα παρά πάνω από αυτό που είπε, να ενισχυθούν δηλαδή οι συνεταιριστικές τράπεζες και μια αναπτυξιακή τράπεζα πέρα από το σκέλος των συστημικών τραπεζών, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.»
Πηγή: skai.gr