Μητσοτάκης: Κανένας διαχωρισμός σε παλιά και νέα μέλη από το Καταστατικό - Το ίδιο αντίτιμο για όλους

Ισότιμη μεταχείριση για τα παλιά και τα νέα μέλη της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει της νέας συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, μετά τις διαφωνίες στην συνεδρίαση της Δευτέρας για το ύψος του αντιτίμου συμμετοχής στη εσωκομματική εκλογική διαδικασία.  

Ο υποψήφιος αρχηγός του κόμματος τόνισε ότι το Καταστατικό είναι ξεκάθαρο και δεν τίθεται ζήτημα διαχωρισμού των μελών της Νέας Δημοκρατίας σε παλιά και νέα:

«Η ΚΕΦΕ δεν έχει αρμοδιότητα αλλαγής του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας» και υπογράμμισε: 

«Ζητώ από την ΚΕΦΕ  να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ολοκληρώσει τις διαδικαστικές διαβουλεύσεις το συντομότερο μένοντας αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της».

Το ζήτημα αφορά στην πρόταση μελών  της ΚΕΦΕ αλλά και της παράταξης ότι πρέπει να υπάρξει υψηλότερο αντίτιμο συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία για τα μη εγγεγραμμένα / νέα μέλη, προκειμένου αφενός μεν να καλυφθούν ευκολότερα τα δυσβάσταχτα κόστη αλλά και να αποτραπούν... οι περαστικοί. 

Πηγή: skai.gr