Πληροφορίες για τεχνικές επικοινωνίες μεταξύ Ελλάδας και θεσμών στις Βρυξέλλες

Σε εξέλιξη βρίσκονται σήμερα Κυριακή στις Βρυξέλλες τεχνικές επαφές μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχουν δια ζώσης συναντήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Ο νέος γύρος επαφών έρχεται ένα 24ωρο πριν το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας (13:30 ώρα Ελλάδος), όπου θα πρέπει να παρουσιαστεί η τεχνική έκθεση των θεσμών για τις νέες ελληνικές προτάσεις. Η ευρω-ομαδα θα διαμορφώσει την ατζέντα της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, που θα ακολουθήσει στις 20:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στις Βρυξέλλες έχει μεταβεί ήδη από το Σάββατο ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως μαζί του βρίσκεται και ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως μεταδίδει η «Guardian», το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα συνομιλία των δυο ανδρών εντός της Κυριακής.

Ο κ. Τσίπρας δεν αποκλείεται επίσης να έχει τηλεδιάσκεψη με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία ενδέχεται να λάβει μέρος και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, με αντικείμενο να οριστικοποιηθούν οι ελληνικές προτάσεις.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής «FAZ», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ετοιμάσει σχέδιο για παράταση του ελληνικού προγράμματος τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο, με χρηματοδότηση-γέφυρα περίπου 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Προϋπόθεση όμως για όποια συμφωνία είναι η υπερψήφιση και η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων-κλειδιά από την ελληνική πλευρά.
Πηγή: skai.gr