Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, συμφώνησαν Ομπάμα και Μέρκελ

Το ελληνικό ζήτημα συζήτησαν ο Μπαράκ Ομπάμα και η Άνγκελα Μέρκελ κατά την διμερή συνάντησή τους πριν τη έναρξη της συνόδου κορυφής του G7 στις Βαυαρικές Άλπεις.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι δυο ηγέτες συμφώνησαν πως η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και να επιστέψει στην μακροπρόθεσμα βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε την Ελπίδα ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα μπορέσουν να χαράξουν αυτή την πορεία χωρίς να προκαλέσουν αναταραχή στις διεθνείς οικονομικές αγορές.

Πληροφορίες από την Ουάσιγκτον θέλουν τον πρόεδρο Ομπάμα να επιθυμεί να θέσει το ελληνικό ζήτημα τόσο στην καγκελάριο Μέρκελ όσο και στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, που επίσης λαμβάνει μέρος στη σύνοδο.

«Ο πρόεδρος πηγαίνει στο G7 απολύτως προετοιμασμένος να πιέσει τους συνομιλητές του να είναι πραγματιστές», δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Το ζήτημα με την Ελλάδα δεν έχει ακόμα λυθεί και οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν φτάσει ακόμα στον επιθυμητό στόχο ώστε να υπάρξει αλληλεγγύη, δήλωσε στο γερμανικό δίκτυο ZDF η Άνγκελα Μέρκελ.

Προσέθεσε δε, πιθανότατα σε μια αναφορά στον κ. Ομπάμα πως και οι μη ευρωπαίοι εταίροι στηρίζουν τη γραμμή της Γερμανίας πως η αλληλεγγύη πρέπει να συνοδεύεται από ίδιες προσπάθειες.
Πηγή: skai.gr