Κλείσιμο

Η αντιπολίτευση για τον ΕΝΦΙΑ – ΣΥΡΙΖΑ: Βατερλό της κυβέρνησης

Για «Βατερλό της κυβέρνησης η οποία πρέπει να φύγει άμεσα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη στάση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο θέμα του ΕΝΦΙΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι «μετά τα κροκοδείλια δάκρυα των βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των Σαμαρά-Βενιζέλου, οι οποίοι αφού στέλνουν τον Ε(Ν)ΦΙΑΛΤΗ στα νοικοκυριά "δίνουν εντολές" ανερυθρίαστα για "διορθώσεις" και πληρωμή έναν μήνα αργότερα!».

Πρόκειται, για μια άνευ προηγουμένου δήμευση περιουσίας των πολιτών αφού αντικειμενικά και λόγω της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ δεν προβλέπει αφορολόγητο όριο και δεν προστατεύει και τη μικρή ιδιοκτησία, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Η μετάθεση πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ κατά ένα μήνα δεν επιλύει κατ’ ουδένα τρόπο τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησαν οι άστοχοι κυβερνητικοί χειρισμοί. Η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει ότι το μείζον είναι να αλλάξει η ισοπεδωτική φιλοσοφία του μέτρου και να αντιμετωπισθεί εμπράκτως και όχι στα λόγια η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων πολιτών.

"Έλεος Να Φορολογούνται Ιδιοκτήτες Αδιακρίτως. Αυτό σημαίνει ο ΕΝΦΙΑ για τη συγκυβέρνηση (...) Για την περίοδο χάριτος ενός μηνός που έδωσε για τον ΕΝΦΙΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αυτή η κοροϊδία θα απαντηθεί με την ΜΗ ΧΑΡΗ που θα αποφασίσουν οι Έλληνες και στις εκλογές και μετά τις εκλογές» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ. 

«Η αναβολή καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και οι επιμέρους διορθώσεις, κάτω από τη δίκαιη λαϊκή κατακραυγή, αποτελούν κοροϊδία για τον λαό που στενάζει από τη μονιμοποίηση των χαρατσιών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «η λαϊκή οικογένεια δεν αντέχει άλλους φόρους» και επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει «να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη και τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας».

Την αναβολή στην καταβολή της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ κατά ένα μήνα (τέλη Σεπτεμβρίου) ανακοίνωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Στόχος, να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ