ΕΝΦΙΑ: Επανέρχονται στα περυσινά επίπεδα οι αξίες γης σε 4.000 οικισμούς στη χώρα

Επανέρχονται στα περυσινά επίπεδα οι αξίες γης σε 4.000 οικισμούς στη χώρα για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, μετά από εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αναφέροντας ότι τα εν λόγω ακίνητα είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδούβελης ανακοίνωσε ότι 400 χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν ακαθάριστα έσοδα έως 10 χιλιάδες ευρώ απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ.

Τέλος, ο υπουργός απέσυρε τη ρύθμιση που πρόβλεπε την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης προκηρύξεων για δημόσιες συμβάσεις στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης δεσμεύτηκε νωρίτερα, ότι θα εργαστεί για να επιλυθούν τα όποια λάθη στον ΕΝΦΙΑ, απαντώντας στην σκληρή κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. «Θα δουλέψουμε δεν θα μαυρίσουμε στον ήλιο αυτό το καλοκαίρι» δήλωσε χαριτολογώντας ο υπουργός, τονίζοντας ότι επιθυμία του είναι να βοηθήσει τον έλληνα πολίτη.

«Φόρο - αίσχος που τιμωρεί όσους δούλευαν μια για ζωή για να φτιάξουν ένα κεραμίδι για να στεγάσουν το παιδί τους» χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχόμενος ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση θα αναθεωρήσει πλήρως τον φόρο. Αλήθεια, διερωτήθηκε, πως θα πληρώσουν οι ρημαγμένοι από τις πολιτικές του μνημονίου πολίτες;


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ