Κλείσιμο

Τσίπρας: Τιμωρητικός φόρος – αίσχος ο ΕΝΦΙΑ - Aπάντηση Σταμάτη (upd)

«Φόρο - αίσχος που τιμωρεί όσους δούλευαν μια για ζωή για να φτιάξουν ένα κεραμίδι για να στεγάσουν το παιδί τους» χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχόμενος ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση θα αναθεωρήσει πλήρως τον φόρο. Αλήθεια, διερωτήθηκε, πως θα πληρώσουν οι ρημαγμένοι από τις πολιτικές του μνημονίου πολίτες;

«Ο ΕΝΦΙΑ βάζει στον ίδιο κοινό παρονομαστή πλούσιους και φτωχούς, άνεργους και μη έχοντες. Ο Φόρος θα σημάνει διάλυση οικονομίας και κλείσιμο επιχειρήσεων. Θα αυξήσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη ακόμη περισσότερο, ενώ αυξάνονται ήδη 1 δισεκ. ευρώ κάθε μήνα» υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν γίνει λάθη στον ΕΝΦΙΑ. «Αφήστε τα λάθη, αυτά είναι επιλογές» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οποίος διαθέτει πλάκες χρυσού και πανάκριβα έργα τέχνης δεν πληρώνει ούτε 1 ευρώ.»

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τους ενστόλους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι από την πολλή αγάπη για τους ενστόλους, ο κ. Σαμαράς «θα τους πνίξει τους ανθρώπους».

«Ο βίος της κυβέρνησης τελειώνει και έρχεται η κυβέρνηση της Αριστεράς με μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία με τη στήριξη των δημοκρατικών πολιτών και των κινημάτων, με τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και της νέας γενιάς» και «όσο και αν η σημερινή κυβέρνηση ξηλώνει το πουλόβερ της δημοκρατίας και των μεταπολιτευτικών κατακτήσεων δεν θα συνεχίσει για πολύ. Το πλήρωμα του χρόνου για την κυβέρνηση πλησιάζει» σημείωσε.

Απάντηση υπουργού Επικρατείας

Ανακρίβειες και υποκριτική συμπεριφορά καταλόγισε στον κ Τσίπρα ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, και αυτό - είπε- φαίνεται ξεκάθαρα από την τοποθέτησή του για τους ενστόλους.

Ο κ. Σταμάτης είπε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του δίνοντας μαθήματα συνταγματικής τάξης, πράγμα που είναι θετικό όπως επίσης είναι θετικό το ότι αναγνώρισε τη συνταγματική τάξη των μεταπολιτευτικών χρόνων.

Δεν ξέρω, διερωτήθηκε, πόσο θετικά ακούγονται αυτά στο εσωτερικό του κόμματος του.

Ο υπουργός Επικρατείας διεμήνυσε δε, ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ολοκληρώσει τη θητεία της μέσα στα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα όρια. «Το θέμα της εκλογής θα κριθεί εδώ στο κοινοβούλιο. Εν ανάγκη και στην τρίτη ψηφοφορία. Μακάρι να σας πείσουμε να τελειώνουμε με την πρώτη» υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ