ΣΥΡΙΖΑ: Άθλια «πυροτεχνήματα» τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το Περιφεεριακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, έστειλε η βουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, σχετικά με τη δημιουργία Κέντρων κράτησης μεταναστών στη Θεσσαλία.

Στην επιστολή τονίζει ότι «με τα σχέδια δημιουργίας στρατοπέδων κράτησης μεταναστών, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούν μάταια να μετατοπίσουν την προεκλογική ατζέντα από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής. Με άθλια «πυροτεχνήματα», επιχειρούν απροκάλυπτα και αναίσχυντα να προκαλέσουν ανασφάλεια, φόβο και χάος στους πολίτες, να δώσουν έμμεσα μια δικιά τους ερμηνεία για το πώς φτάσαμε στην κρίση, παρουσιάζοντας τους μετανάστες ως τους αποδιοπομπαίους τράγους της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης για την οποία ευθύνονται αποκλειστικά οι δυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν την ίδια πολιτική κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Για εμάς πρωτεύουσες αιτίες της ύπαρξης ισχυρών μεταναστευτικών ρευμάτων αποτελούν η φτώχεια, οι ανισότητες, η εκμετάλλευση, η άδικη κατανομή του πλούτου, οι πόλεμοι και η κλιματική αλλαγή... Η λύση για αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι ούτε η απέλαση και σε καμία περίπτωση δεν είναι ο εγκλεισμός τους σε κέντρα κατ’ ευφημισμόν και μόνο «φιλοξενίας», αφού τα κέντρα που σχεδιάζουν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης (και μόνο στα χαρτιά Προστασίας του Πολίτη) δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης την περίοδο της γερμανικής κατοχής».

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr