Εργασιακή εφεδρεία και προϋπολογισμός επί τάπητος στο υπουργικό

Με την εξέλιξη της καταρχήν συμφωνίας με τους ελεγκτές για την εργασιακή εφεδρεία στο το Δημόσιο όσων πλησιάζουν στη σύνταξη, ή όσων έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση, συνεδριάζει την Κυριακή το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο.

Ωστόσο, εάν δεν γίνει εφικτό να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 «εφέδρων» δημοσίων υπαλλήλων με βάση το ηλικιακό κριτήριο, τότε η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε απολύσεις μέσω της κατάργησης φορέων και οργανικών θέσεων, παρά το γεγονός ότι αυτό θα προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς σε κόμμα και κοινωνία.

Αναφερόμενος στην εργασιακή εφεδρεία, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει πως διαμορφώνεται ένα σχήμα, που βασίζεται σε διαφανή, αντικειμενικά και απροσωποποιημένα κριτήρια, ενώ εκτιμά πως η 6η δόση είναι εξασφαλισμένη.

Χρειάζονται έκτακτες διαδικασίες και έκτακτη προσπάθεια για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, τονίζει στο μεταξύ σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και εκτιμά ότι το αργότερο έως το 2014 θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Πηγή: skai.gr