Κλείσιμο

Ευάγγελος Βενιζέλος: H έκτη δόση είναι εξασφαλισμένη

«Η έκτη δόση είναι εξασφαλισμένη». Αυτό διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες ότι βρέθηκε κοινός τόπος με την τρόικα στο ακανθώδες ζήτημα της εφεδρείας στο δημόσιο. «Οφείλω να δεχτώ ταπεινώσεις, αν αυτές ωφελούν τη χώρα» σημειώνει για την απαξιωτική πολλές φορές στάση των ξένων έναντι της ελληνικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, όπως τονίζει ο κ. Βενιζέλος, πολλά από τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα είναι πολλά και δύσκολα, επισημαίνει όμως πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση λαμβάνει τόσο δύσκολες αποφάσεις και ο ελληνικός λαός επωμίζεται τόσο μεγάλες ευθύνες, η έκτη δόση είναι εξασφαλισμένη.

Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα δηλώνει έτοιμος να αποδεχθεί ταπεινώσεις αρκεί να σωθεί η χώρα. «Προσωπικά οφείλω να δεχτώ ταπεινώσεις, αν αυτές ωφελούν τη χώρα. Σημασία έχει η χώρα μου να μην ταπεινώνεται» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών επιτίθεται με σφοδρότητα στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί για λαϊκισμό, καλώντας τον να απαντήσει «αν είναι υπέρ της δημοσιονομικής διάσωσης και της φορολογικής δικαιοσύνης ή αν ενθαρρύνει τη μάχη οπισθοφυλακής που δίνουν οι δυνάμεις της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.»

Οσον αφορά την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Βενιζέλος τονίζει πως διαμορφώνεται ένα σχήμα, που βασίζεται σε διαφανή, αντικειμενικά και απροσωποποιημένα κριτήρια.
Πηγή: skai.gr