Πάγκαλος: Κανείς δεν έχει σκεφτεί μονιμότητα του τέλους ακινήτων

Τη «μονιμοποίηση» του τέλους ακινήτων διέψευσε κατηγορηματικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, παρά το γεγονός ότι την Πέμπτη κατατέθηκε στη Βουλή σχετική τροπολογία από τον υπουργό Οικονομικών.

«Δεν υπάρχει θέμα μονιμότητας του τέλους ακινήτων» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει σκεφθεί κάτι τέτοιο κανείς ούτε στο οικονομικό επιτελείο ούτε στην κυβέρνηση.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η φορολογία έχει αγγίξει τα όριά της και θα πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες του κράτους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε συστράτευση πολιτικών δυνάμεων, τάχθηκε υπέρ του ενδεχόμενου συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά κατά των εκλογών αυτή τη χρονική στιγμή.

Διέψευσε ότι μίλησε στον ελβετικό Τύπο για εργασιακή εφεδρεία αλλά επικαλέστηκε τον ΟΟΣΑ που εκτίμησε πως το 10% των 700 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων δεν χρειάζονται. Άλλωστε, όπως είπε, τα επόμενα 2-3 χρόνια 40 με 50 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα βγουν στη σύνταξη. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρόσθεσε πως μεγάλος αριθμός ελεύθερων επαγγελματιών κλέβει το δημόσιο.

Ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε δε, σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Κλείνουν 11 ξενοδοχεία στην Αθήνα, γιατί οι εκλεκτοί του κ. Τσίπρα τα κατέστρεψαν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Πάγκαλος.
Πηγή: skai.gr