Αλλαγή πλεύσης στο θέμα του ΟΤΕ από μερίδα του ΠΑΣΟΚ

Μετά την σιωπηρή στήριξη τη συμφωνίας στον ΟΤΕ, το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τους τόνους. Σε έκτακτη σύσκεψη όπου συζητήθηκε το κόστος της εθελουσίας εξόδου, εκτιμήθηκε ότι το κόμμα θα πρέπει να αντιδράσει. Ο κ. Φλωρίδης, μάλιστα, επεσήμανε ότι αν ισχύουν όσα γράφονται, πρόκειται για μεγάλο κοινωνικό σκάνδαλο, η Αννα Διαμαντοπούλου ζήτησε από την κυβέρνηση να μη μετακυλήσει το κόστος στο κοινωνικό σύνολο, ενώ ο Μίμης Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «βαμπίρ και κανίβαλους».
Από την πλευρά της η Βάσω Παπανδρέου, με συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ, τόνισε την ανάγκη μεταρρυθμίσων με κοινωνική συναίνεση, παραδεχόμενη λάθη του παρελθόντος.
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα ιδιωτικοποιήσει επιπλέον μερίδιο του ΟΤΕ, ενώ μελετά και την εκχώρηση του μάνατζμεντ. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι παίζει επιχειρηματικά παιχνίδια με τον ΟΤΕ και με άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα και προέβλεψε ότι θα βρει μπροστά της την ΕΕ.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν αίρεται η μονιμότητα στο δημόσιο και πρόσθεσε ότι αυτό που γίνεται στον ΟΤΕ είναι αλλαγή των εργασιακών σχέσεων για τους νεοπροσλαμβανόμενους και καμία σχέση δεν έχει με άρση της μονιμότητας στο δημόσιο, η οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.
Πηγή: skai.gr