Ραταϊκόφσκι: Η αποκάλυψη για παιδική ηλικία - άντρες -Η εμμονή των γονιών της με την ομορφιά της

Η Emily Ratajkowski περιγράφει όλα όσα την σημάδεψαν στη ζωή της, την σχέση της με τους άνδρες κι όσους πήγαν να εκμεταλλευτούν την ομορφιά της στο νέο της βιβλίο με τίτλο ''My Body''.

Η ίδια μεγάλωσε στο San Diego με δύο γονείς που την ξεχώριζαν πάντα για την ομορφιά της: "Έμοιαζε σημαντικό και για τους δύο, ειδικά για τη μητέρα μου, που η κόρη τους ήταν όμορφη" γράφει εξηγώντας ότι το βράδυ προσευχόταν στον Θεό να την κάνει "την πιο όμορφη".

"Η ομορφιά ήταν ένας τρόπος για μένα να είμαι ξεχωριστή" γράφει τονίζοντας πως "όταν ήμουν ξεχωριστή ένιωθα την αγάπη των γονιών μου". Έτσι σε ηλικία 14 ετών αποφάσισε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ. Ο πατέρας της, περήφανος για την κόρη του, έδειξε στην τάξη του –ήταν καθηγητής καλλιτεχνικών- την κάρτα της με τις μετρήσεις του σώματός της και τις φωτογραφίες της, ενώ ανέβασε και φωτογραφίες της στο Facebook.

Η μητέρα της συνέχεια της έλεγε ότι τα αγόρια την κοιτούν. "Ποτέ δεν θα ξεχάσω το βλέμμα του καθώς τον προσπερνούσες" της είχε πει κάποια στιγμή η μητέρα της, Kathy, "έμεινε κόκκαλο με το στόμα ανοιχτό". Η ίδια θυμάται ότι "ήμουν παιδί αλλά κατά κάποιον τρόπο ήμουν ήδη ειδική στο να εντοπίζω την ανδρική επιθυμία, αν και δεν ήξερα ακόμα τι να την κάνω".

"Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι οι γυναίκες που κέρδιζαν χρήματα από την ομορφιά τους είχαν χρέος στους άντρες των οποίων η επιθυμία τους έδωσε αυτή τη δύναμη" γράφει προσθέτοντας πως "οι άντρες ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο, όχι οι γυναίκες".

Όπως γράφει "το να αντιμετωπίζω την πραγματικότητα της δυναμικής αυτής θα σήμαινε να παραδεχτώ πόση λίγη ήταν η δύναμή μου, πόση μικρή ήταν η δύναμη κάθε γυναίκας που επιβιώνει ή πετυχαίνει σε αυτόν τον κόσμο σαν κάτι που το βλέπουν". Εντούτοις καταλήγει ότι "αναγκάστηκα να αντιμετωπίσω κάποιες άσχημες αλήθειες για πράγματα που θεωρούσα σημαντικά, για το τι θεωρούσα ότι ήταν αγάπη, τι πίστευα ότι με έκανε ξεχωριστή και να αντιμετωπίσω την πραγαμτικότητα της σχέσης μου με το σώμα μου".

Πηγή: Must