Κλείσιμο

Πώς θα βοηθήσει την καθημερινή σου ρουτίνα αν γυμνάζεσαι κάθε μέρα την ίδια ώρα;

Το να γυμνάζεσαι κάθε μέρα την ίδια ώρα αποτελεί ένα σημαντικό task το όποιο θα αλλάξει τόσο την καθημερινή ρουτίνα σου όσο και τη διάθεσή σου. Ότι τύπος και αν είσαι, φτιάξε ένα πρόγραμμα και όρισε την ώρα που θα αφιερώνεις καθημερινά για την γυμναστική σου και δες άμεσα το σώμα αλλά και την ενέργεια σου να αλλάζει.

Όλο και περισσότεροι fitness trainers τονίζουν τη σημασία της workout routine. Διάσημες Youtubers και Instagram girls μας δείχνουν το workout πρόγραμμα τους και μας δίνουν motivation για να δημιουργήσουμε και εμείς το δικό μας fitness πρόγραμμα.

Πώς να οργανώσεις τη workout ρουτίνα σου;
Είναι αλήθεια ότι η καραντίνα έκανε πολλούς από μας να αφήσουμε στην άκρη το πρόγραμμα γυμναστικής μας. Ένα πρόγραμμα που μας τόνωνε και μας έδινε ενέργεια μέσα στην ημέρα. Το καλοκαίρι όμως μπορούμε και πάλι, με ακόμη πιο ανεβασμένη διάθεση, να δημιουργήσουμε τη δική μας fitness ρουτίνα και να δώσουμε ένα μεγάλο boost στο σώμα και στο μυαλό μας.

Η καθεμία από μας ξέρει καλύτερα πόση ώρα είναι αρκετή και τι πρόγραμμα γυμναστικής της ταιριάζει. Σε άλλους αρέσει η γυμναστική στο σπίτι, σε άλλους η επαφή με τη φύση, το κολύμπι και το ποδήλατο ενώ άλλοι αγαπούν το έντονο περπάτημα. Ό,τι σε τονώνει και σε ενεργοποιεί μπορεί να γίνει μέρος της ρουτίνας σου, φτάνει να μη το παραμελήσεις και να το εντάξεις στο ημερήσιο πρόγραμμα σου.

Ξεκινά βήμα βήμα και σημείωσε το workout σου στο ημερολόγιο σου, βρες μια ώρα που μπορείς κάθε μέρα να πάρεις μια ανάσα και να την αφιερώσεις σε εσένα και στο σώμα σου. Βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου και δημιούργησε την πιο θετική και ωφέλιμη συνήθεια για τον οργανισμό σου. Σημαντικό είναι ο προγραμματισμός του workout που θα κάνεις να ταιριάζει με την καθημερινότητα σου αλλιώς δεν θα μπορεί να γίνει συνήθεια και θα βρίσκεις συνέχεια δικαιολογίες για να τoν αναβάλεις.

Ξεκίνα το πρωί, μόλις έχεις ξυπνήσει φόρα τα ρούχα γυμναστικής σου και βγες στον καθαρό αέρα. Ξύπνα μισή ώρα νωρίτερα και δες όλη την υπόλοιπη μέρα σου με άλλη διάθεση και ενέργεια.

Συνέπεια και αφοσίωση στα tasks σου
Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται την ίδια ώρα κάθε μέρα έχουν μεγαλύτερα ποσοστά απόδοσης, δημιουργώντας μια από τις πιο ωφέλιμες συνήθειες για τον οργανισμό τους. Τα άτομα αυτά, που γυμνάζονται την ίδια ώρα κάθε μέρα, ολοκληρώνουν σχεδόν πάντα το πρόγραμμα τους καθώς για αυτούς συνιστά ένα από τα σημαντικότερα ημερήσια task τους.

Η συνέπεια και η αφοσίωση αποτελούν τα σημεία κλειδιά για να ξεκινήσεις και να χτίσεις το πρόγραμμα άσκησης σου. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και δες την παραγωγικότητα σου να αυξάνεται μέρα με την μέρα. Χρειάζεσαι χρόνο για να υιοθετήσεις μια συνήθεια για αυτό μην τα παρατήσεις στην πρώτη δυσκολία, δίνοντας συνέχεια κίνητρα στον εαυτό σου.

Επιστήμονες μας συμβουλεύουν να συνδυάζουμε την άσκηση μας με άλλες καθημερινές μας συνήθειες, όπως την προετοιμασία του καφέ μας ή το πλύσιμο των δοντιών μας. Αυτό βοηθάει το μυαλό και το σώμα στο να υιοθετήσει μια νέα συνήθεια.

Πώς να ξεκινήσεις;
Η οργάνωση της εβδομάδας σου είναι κάτι που θα σε κατευθύνει και θα σου δώσει τη βάση για να εντάξεις το καθημερινό workout στη ζωή σου και με εύκολους τρόπους να τα καταφέρεις.

Οργάνωσε από το σαββατοκύριακο στο σημειωματάριο σου τα weekly tasks σου και προγραμμάτισε την ώρα της καθημερινής άσκησης σου. Μείνε πιστή στο πρόγραμμα σου! Συνδύασε επίσης την workout ρουτίνα σου με άλλες όμορφες συνήθειες, όπως ένα αναζωογονητικό μπάνιο ή έναν δροσερό ρόφημα μετά από αυτήν.

Το σημαντικότερο όλων είναι να μην είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου, να του δώσεις χρόνο και να τον εμπιστευτείς. Η θέληση και η αφοσίωση θα σε κάνουν να αγαπήσεις το καθημερινό workout σου και έτσι θα αποκτήσεις ένα ανανεωμένο και φρέσκο τρόπο ζωής και σκέψης.

Διαβάστε ακόμα:

7 fashion κομμάτια που χρειάζεσαι για το υπόλοιπο του καλοκαιριού

Πώς να διαχειριστείς την εποχιακή κατάθλιψη του καλοκαιριού

Πηγή: Savoir Ville