Όσα μπορείς να κάνεις αν αποφασίσεις να ξυπνάς μία ώρα νωρίτερα κάθε πρωί

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα όσον αφορά τον ύπνο τους, αλλά κι εκείνοι που στον ύπνο βρήκαν την παρηγοριά που έψαχναν. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Από ένα σημείο και μετά, ο ύπνος σου δεν έχει να κάνει τόσο με την ξεκούραση, όσο με το ότι αποφεύγεις πρόσωπα και καταστάσεις
Ωστόσο, η Adrienne Herbert έγραψε ένα βιβλίο αφιερωμένο στην Power Hour και το πώς αυτή μπορεί να σου αλλάξει όλη τη διάθεση. Η Power Hour αναφέρεται απλά στο να ξυπνάς μία ώρα νωρίτερα κάθε πρωί. Γι'αυτό ας αφήσουμε στην άκρη τις μη ρεαλιστικές ρουτίνες των 5 π.μ. κι ας δούμε πως αυτό το νέο hack μπορεί όντως να αλλάξει την καθημερινότητά μας.

Σίγουρα έχεις κάτι στο μυαλό σου που θα ήθελες να κάνεις, αλλά δεν έχεις χρόνο γι'αυτό μέσα στη μέρα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την Power Hour για να το πετύχεις. Είτε πρόκειται τη γυμναστική που πάντοτε αναβάλλεις, είτε για το βιβλίο που έχεις αφήσει στη μέση. Μπορείς επίσης να εντάξεις έναν 20λεπτο περίπατο στη ζωή σου κάθε πρωί, ώστε να παίρνεις φρέσκο αέρα και να ξυπνά το σώμα σου σταδιακά.

Σε κάθε περίπτωση, κράτησε τις οθόνες μακριά από αυτή την Power Hour
Aυτό θα σε βοηθήσει να εστιάσεις περισσότερο σε όσα κάνεις και να δεις αν τελικά λειτουργούν για εσένα. Είναι λογικό να μην είσαι κι εσύ πρωινός τύπος. Προσπάθησε, λοιπόν, να θέσεις ένα στόχο για όσα θες να κάνεις αυτή την έξτρα ώρα της ημέρας. Έτσι, που ξέρεις, μπορεί να φτάσεις να ανυπομονείς κιόλας γι'αυτή.

Κι αν τελικά δεν σε βολέψει αυτή η έξτρα ώρα το πρωί, υπάρχουν εναλλακτικές
Δοκίμασε να εφαρμόσεις το concept της Power Hour για μία εβδομάδα. Σε εκείνο το σημείο θα συνειδητοποιήσεις αν τελικά μπορείς να τη συνηθίσεις ή όχι. Αν, λοιπόν, εξακολουθείς να δυσκολεύεσαι με το πρωινό ξύπνημα, μπορείς να εισάγεις μία Power Hour οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Μπορείς λοιπόν, κάθε απόγευμα να αφιερώνεις μία ώρα ακριβώς ώστε να κάνεις τη γυμναστική σου, να απολαύσεις ένα φλυτζάνι τσάι στην ησυχία ή να ασχοληθείς με ένα άλλο δημιουργικό project. Οτιδήποτε σου θυμίζει τις δικές σου επιθυμίες, ανεξάρτητα από τη δουλειά, θα σου δώσει περισσότερο κίνητρο στη ζωή.

Διαβάστε ακόμη:

Τι μπορείς να μάθεις από μια σχέση ‘εξάρτησης’;

Ένα cropped cardigan φέρνει την άνοιξη

Πηγή: savoirville