Κλείσιμο

Οι 7 συνήθειες των γυναικών με ισχυρή λίμπιντο

Ποια είναι τα μυστικά των γυναικών που απολαμβάνουν μια ισχυρή λίμπιντο;

Η καλλιέργεια μιας υγιούς λίμπιντο μοιάζει με τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης ή της ψυχικής ευεξίας: Aπαιτεί αφοσίωση και χρόνο. Είναι ζωτικής σημασίας να θυμάσαι ότι, όπως και άλλες σωματικές λειτουργίες, έτσι και η λίμπιντο μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις. Αν και μια σταθερά ζωηρή λίμπιντο είναι επιθυμητή, είναι φυσικό η σεξουαλική ορμή να ποικίλλει, ούσα άλλοτε έντονη και άλλοτε αδρανής. Αν αντιμετωπίζεις δυσκολίες στο να νιώσεις διέγερση, θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν είσαι η μόνη. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αποτελεσματικές στρατηγικές για να αναζωπυρώσεις τη σεξουαλική σου ορμή. Η απόλαυση και η προσμονή του σεξ είναι κάτι που όλοι δικαιούνται να βιώνουν.

Το The Every Girl συγκέντρωσε επτά βασικές στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να καλλιεργήσουν τη σεξουαλική τους ορμή:

Δώσε αξία στον προσωπικό σου χρόνο

Όπως κάθε πτυχή αυτοφροντίδας, έτσι και λίμπιντο μπορεί να επωφεληθεί από τον προσωπικό χρόνο. Είναι μια ευκαιρία να επανασυνδεθείς με το σώμα σου και να αξιολογήσεις την ψυχική σου κατάσταση. Το άγχος μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής δυσφορίας ή της μειωμένης λίμπιντο. Η ενασχόληση με δραστηριότητες αυτοφροντίδας, όπως η άσκηση, ο διαλογισμός, η τήρηση ημερολογίου, η απόλαυση ενός χαλαρωτικού μπάνιου ή η προετοιμασία ενός αγαπημένου γεύματος, είναι ζωτικής σημασίας. Αυτές οι δραστηριότητες παρέχουν μια ψυχική ανάπαυλα, απαραίτητη για να αισθάνεσαι καλά, ιδίως όταν οι εξωτερικές πιέσεις είναι έντονες.

Εξερεύνησε νέους δρόμους

Αν νιώθεις την ανάγκη να τονώσεις τη λίμπιντό σου, τότε αυτό σημαίνει ότι ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις νέες εμπειρίες. Είτε βρίσκεσαι σε μια σχέση που βιώνει μια ύφεση, είτε είσαι single και δεν έχεις έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, η αλλαγή της ρουτίνας σου μπορεί να είναι ευεργετική. Μπορείς, για παράδειγμα, να δοκιμάσεις νέα ερωτικά παιχνίδια, ποικίλο περιεχόμενο για ενήλικες ή να αφιερώσεις χρόνο για αυτοϊκανοποίηση σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Αν έχεις μια σχέση, ο πειραματισμός με αφροδισιακά, η κοινή παρακολούθηση περιεχομένου για ενήλικες ή η εισαγωγή παιχνιδιών στη σεξουαλική εμπειρία μπορεί να ενισχύσει τη λίμπιντο και να ενδυναμώσει τη σχέση σας. Η συνεχής αναζήτηση νέων εμπειριών μπορεί να διατηρήσει μια υγιή σεξουαλική ορμή.

Κατανόησε τις προτιμήσεις σου

Η διατήρηση μιας υγιούς λίμπιντο προϋποθέτει να γνωρίζεις τι σου αρέσει και τι όχι. Μπορείς πάντοτε να εξερευνάς αυτές τις πτυχές. Ο πειραματισμός με νέες στάσεις, το παιχνίδι ρόλων ή η υιοθέτηση απολαύσεων που προηγουμένως δεν είχες δοκιμάσει μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Άσε στην άκρη τα κοινωνικά αποδεκτά πρότυπα σχετικά με το τι πρέπει να απολαμβάνουν σεξουαλικά οι άνθρωποι και κάνε ό,τι πραγματικά σου αρέσει και σε διεγείρει. Το σώμα και η λίμπιντο είναι δικά σου, για να τα εξερευνήσεις και να τα απολαύσεις και η εξωτερική κρίση δεν έχει καμία σημασία και κανέναν λόγο ύπαρξης.

Προώθησε την εμπιστοσύνη και την ανοιχτή επικοινωνία

Το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς είναι απαραίτητο εάν θέλεις να διασφαλίσεις μια ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία. Αν κάτι λείπει, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, εφόσον βρίσκεσαι σε μια σχέση, είναι να επικοινωνήσεις ανοιχτά τις ανάγκες σου. Προσέγγισε αυτή τη συζήτηση με διαφάνεια και προετοιμάσου τόσο να πεις, όσο και να ακούσεις την άλλη πλευρά. Σε μια σχέση, η σωματική οικειότητα συχνά αντανακλά τη συναισθηματική σύνδεση. Η επικοινωνία είναι, σε κάθε περίπτωση, το κλειδί.

Ασκήσου τακτικά

Η τακτική άσκηση συνδέεται στενά με μια υγιή λίμπιντο. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας και ο θετικός αντίκτυπος στην εικόνα του σώματος μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη σεξουαλική επιθυμία. Οι έρευνες υποδεικνύουν μια σύνδεση μεταξύ της εικόνας του σώματος και της σεξουαλικής αυτοπεποίθησης. Η τακτική άσκηση και η φροντίδα του σώματος συμβάλλουν καθοριστικά στην καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης και την ενίσχυση της λίμπιντο.

Απαλλάξου από την κοινωνική πίεση

Οι κοινωνικές πιέσεις που ασκούνται, ειδικά στις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών προσδοκιών, μπορεί να είναι συντριπτικές. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε την ποικιλομορφία στη λίμπιντο. Οι διακυμάνσεις της σεξουαλικής ορμής είναι φυσιολογικές. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να απαλλαγείς από τις επιβαλλόμενες πεποιθήσεις. Επικεντρώσου στο να απολαμβάνεις τις σεξουαλικές εμπειρίες με τους δικούς σου όρους.

Συμβουλεύσου έναν επαγγελματία υγείας

Η λίμπιντό σου αξίζει τόση προσοχή όση και κάθε άλλη πτυχή της υγείας σου. Οι παραπάνω στρατηγικές μπορούν να βελτιώσουν τη λίμπιντο, ωστόσο ενδέχεται να υπάρχουν υποκείμενα ζητήματα που μπορεί να χρειάζονται επαγγελματική προσοχή. Παράγοντες όπως η φαρμακευτική αγωγή, οι σωματικές ή ορμονικές αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Εάν αντιμετωπίζεις μια σταθερά χαμηλή σεξουαλική ορμή, δεν βλάπτει να απευθυνθείς σε έναν ειδικό, που θα σε κατευθύνει προς μια αποτελεσματική οδό αντιμετώπισης του προβλήματος.

Πηγή: Savoir Ville
TAGS: σεξ