Κλείσιμο

Κάνε την αποτοξίνωση υγιεινό τρόπο ζωής κι όχι λύση ανάγκης

Όταν ακούς τη λέξη detox συνήθως το μυαλό σου πάει σε εξαντλητικές δίαιτες και περιόδους πείνας, νηστείας και juice cleanses.

Το Detox δεν χρειάζεται να είναι μία λέξη που σε τρομάζει. Αντίθετα στην ουσία αναφέρεται σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, σε μία πιο καθαρή διατροφή και δεν χρειάζεται να γίνεται μερικές φορές κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να γίνει τρόπος ζωής αν αποφασίσεις να το κάνεις σωστά.

Η αποτοξίνωση είναι στην ουσία κάποιες μικρές διατροφικές παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται με σκοπό την αποβολή των τοξινών από το σώμα. Συνήθως μία ‘’δίαιτα αποτοξίνωσης’’ περιλαμβάνει μία πολύ συγκεκριμένη περίοδο νηστείας και ένα κάπως πιο αυστηρό διατροφικό πλάνο.

Μία υγιεινή ωστόσο και ισορροπημένη διατροφή και κάποιες απλές πρακτικές μπορούν να έχουν συγκλονιστικά αποτελέσματα τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχολογία χωρίς να υπάρξουν παρενέργειες στην πνευματική και σωματική σου υγεία, κάνοντας το detox τρόπο ζωής κι όχι βραχυπρόθεσμη απόφαση.

Πως θα κάνεις όμως το detox τρόπο ζωής;
 

Είσαι ό,τι τρως

Το έχεις ακούσει πολλές φορές αλλά ισχύει. Είσαι ό,τι τρως, όμως δεν χρειάζεται (και δεν πρέπει) να επικεντρωθείς στην αποκοπή κάποιων ομάδων τροφίμων ή στον εξαντλητικό περιορισμό των τροφών. Αντ ‘αυτού, μπορείς να προσθέσεις περισσότερα φρούτα και λαχανικά, που αποτοξινώνουν φυσικά το σώμα. Επίσης προτίμησε, δημητριακά ολικής αλέσεως που βοηθούν στον καθαρισμό τόσο του δέρματος όσο και του στομάχου.

Είσαι ό,τι πίνεις

Το σώμα είναι κατά 70% νερό. Άρα το να αναπληρώνεις το νερό που χάνεις είναι βασικό για την καλή λειτουργία του σώματος αλλά και την πνευματική σου διαύγεια. Μπορείς επίσης να καταναλώνεις βιολογικά αφεψήματα, βότανα, χυμούς φρούτων και λαχανικών.

 

Απόφυγε ζάχαρη και αλάτι

Καταλαβαίνω πως το να κόψει κανείς τη ζάχαρη μαχαίρι, είναι πολύ δύσκολο. Μπορείς όμως πάντα να μειώσεις την πρόσληψη της κάνοντας πιο ισορροπημένες επιλογές σνακ και τροφίμων που δεν έχουν πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά. Το ίδιο ισχύει και με το αλάτι το οποίο προκαλεί και κατακράτηση υγρών.

Να κινείσαι κάθε μέρα, όσο πιο πολύ μπορείς

Η άσκηση είναι καλή για τη ενδυνάμωση, τη διάθεση και την ευημερία  γενικότερα και βοηθά το σώμα να λειτουργεί σωστά. Άλλωστε η εφίδρωση είναι μια άλλη μορφή αποτοξίνωσης που το σώμα σου κάνει φυσικά από μόνο του.

Επιπλέον η άσκηση προάγει τη λεμφική κυκλοφορία που είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος.

Το detox είναι ευεργετικό αναμφίβολα, ειδικά όταν συμβαίνει με σωστό τρόπο και σε συνδυασμό με άσκηση. Όμως κάνοντας το detox τρόπο ζωής, όχι από άποψη αυστηρής αποτοξίνωσης αλλά εντάσσοντας τροφές με ιδιότητες αποτοξίνωσης στη διατροφή σου τότε το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί.

 Διαβάστε ακόμα: 

6 viral skincare trends που είναι καλύτερο να αποφύγεις

Κάνε focus: Πώς θα κάνεις το κινητό να δουλέψει υπέρ σου

 

 

Πηγή: Savoir Ville