Έξι παραδοσιακά tricks για να καταπολεμήσεις το κοινό κρυολόγημα

Μήπως κυκλοφορείς και εσύ με χαρτομάντηλα παντού; Το κρυολόγημα και oι άλλοι ιοί αυτής της εποχής είναι μία πραγματικότητα.

Υπάρχουν όμως τρόποι να τα προλάβεις. Νιώθεις κρυωμένη, με συνάχι και βήχα; Ο καιρός αυτός είναι ευνοϊκός για ένα κρυολόγημα. Είναι λοιπόν λογικό, να νιώθεις κάπως under the weather. Υπάρχουν μερικές παραδοσιακές, απλές πρακτικές που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το κοινό κρυολόγημα.

Πιες πολύ νερό

Αν δεν το κάνεις ήδη, ξεκίνησέ το. Το νερό είναι σπουδαίο. Βοηθάει στην ενυδάτωση του οργανισμού, ειδικά όταν έχεις πυρετό. Μην ξεχνάς να έχεις δίπλα σου ένα μπουκαλάκι νερό. Μπορείς επίσης, να πίνεις και ζεστό νερό. Θα βοηθήσει αν το κρύωμα σου δεν περνά με τις μέρες.

Μέλι και λεμόνι

Τα δύο αυτά θαυματουργά υλικά χρησιμεύουν πάντα. Το μέλι, με τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες καταπολεμά τα βακτήρια και βοηθά το αναπνευστικό σου σύστημα σε μεγάλο βαθμό. Λίγες σταγόνες από μέλι ή λεμόνι στο τσάι/νερό σου μπορεί να μαλακώσει και να καταπολεμήσει αρκετά το κρυολόγημά σου.

Ζεστό μπάνιο

Τι καλύτερο από ένα πολύ ζεστό μπάνιο όταν είσαι κρυωμένη; Πρόσθεσε αιθέρια έλαια με μέντα για να χαλαρώσεις ρινικά, δηλαδή να μαλακώσει η μύτη σου και το συνάχι. Επιπλέον, αυτό θα χαλαρώσει το σώμα σου και θα ανακτήσεις μερικές ίσως χαμένες δυνάμεις.

Ύπνος

Η ποιότητα ύπνου παίζει γενικά σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Πόσο μάλλον όσο περνάς ένα κρυολόγημα. Ξάπλωσε νωρίς και απόλαυσε τον ύπνο σου. Ο ύπνος βοηθά το ανοσοποιητικό σου. Επίσης, ξυπνάς πιο ενεργά και τέλος, διευκολύνει τα λευκά κύτταρα που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μολύνσεων.

Υγρή πετσέτα στο μέτωπό σου

Η υγρή πετσέτα μπορεί να λειτουργήσει σαν κρύα κομπρέσα στο μέτωπό σου. Θα σε ανακουφίσει άμεσα και θα μειώσει το κρύωμά σου σταδιακά.

Μίλα με τους δικούς σου ανθρώπους

Φυσικά, πέρα από το σωματικό κομμάτι, υπάρχει και το ψυχικό. Κρύωμα, κρεβάτι και φάρμακα δεν αποτελούν μεγάλη πηγή χαράς. Μην ξεχνάς λοιπόν να επικοινωνείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Θα αλλάξει πολύ την ψυχολογία σου και θα σε “γιατρέψει” έστω προσωρινά. Και φυσικά μην ξεχνάς την κοτόσουπα της μαμάς καθώς και το να μείνεις για λίγες μέρες στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης:

Τα cosy αξεσουάρ που θα δώσουν το κάτι παραπάνω στα outfits των κρύων ημερών

Τα οφέλη του να μαθαίνεις κάτι νέο κάθε μέρα

Πηγή: savoirville