Κλείσιμο

Απορρίπτει η Μέγκαν Μαρκλ τις κατηγορίες περί εκφοβισμού προσωπικού του Παλατιού

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Η Δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ απέρριψε τις κατηγορίες που διατυπώνονται σε βάρος της περί εκφοβισμού υπαλλήλων του Παλατιού του Κένσιγκτον σε σημερινό δημοσίευμα των Times.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι προσεγγίστηκε από τις πηγές της, οι οποίες υποστηρίζουν πως η σύζυγος του Πρίγκιπα Χάρι εξώθησε με την ανάρμοστη συμπεριφορά της στην παραίτηση δύο ιδιαίτερες βοηθούς της και «υπονόμευσε την εμπιστοσύνη» ενός τρίτου.

Όπως αναφέρεται, η Δούκισσα είχε παράλογες απαιτήσεις και «εξευτέλιζε» με φωνές το προσωπικό, οδηγώντας μία εξ αυτών να ξεσπάσει σε κλάματα.

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2018 ο γραμματέας επικοινωνίας των Σάσεξ Τζέισον Νάουφ υπέβαλε επίσημο παράπονο περί εκφοβισμού προσωπικού, σε μια προσπάθεια να υποχρεώσει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ να «προστατεύσει» τα μέλη προσωπικού που υφίσταντο το «μπούλινγκ».

Με δήλωση των δικηγόρων της η Μέγκαν Μαρκλ εκφράζει τη «λύπη» της για τη «νεότερη επίθεση κατά του χαρακτήρα της», ιδίως από τη στιγμή που και η ίδια έχει υποστεί εκφοβιστική συμπεριφορά.

«Είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη δουλειά της να χτίζει συμπόνοια σε όλο τον κόσμο και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να θέτει ένα παράδειγμα για να κάνουν όλοι το σωστό και αυτό που είναι καλό», αναφέρει η δήλωση των δικηγόρων της.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τη Δούκισσα, οι δικηγόροι της κατηγόρησαν το Παλάτι ότι χρησιμοποιεί την έγκυρη εφημερίδα σε μια «ενορχηστρωμένη εκστρατεία σπίλωσης» του ονόματός της.

Η νέα δημόσια αντιπαράθεση έρχεται λίγα 24ωρα πριν από την προβολή δίωρης συνέντευξης της Δούκισσας και του Δούκα του Σάσεξ στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Το τρέιλερ της εκπομπής αφήνει να εννοηθεί ότι η Μέγκαν Μαρκλ δε διστάζει να μιλήσει για την πίεση που αισθάνθηκε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Βασιλικοί σχολιαστές στη Βρετανία έχουν χαρακτηρίσει ατυχή την επιλογή του ζεύγους να μιλήσει εφ' όλης της ύλης, ιδίως την ώρα που ο Πρίγκιπας Φίλιππος νοσηλεύεται με λοίμωξη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ταμπλόιντ εφημερίδων της Βρετανίας, το Παλάτι είναι εξοργισμένο και ανήσυχο για τα όσα θα ακουστούν στη συνέντευξη.