Ζητούν παρέμβαση Καραμανλή για ΧΥΤΑ

Μια κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής, προκειμένου -όπως λένε- να συζητήσουν μαζί του τις αντιρρήσεις τους για τη δημιουργία ΧΥΤΑ, στο Γραμματικό.

Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία της Ραφήνας, κοντά στο σπίτι του κ. Καραμανλή και απέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη φρουρά του.

Πρόκειται για μία έκθεση γραμμένη από παιδιά στην οποία αναφέρονται οι ενδοιασμοί και οι αντιρρήσεις τους για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ η "Καθημερινή" στο Σαββατιάτικο φύλλο, αναφέρει ότι οι πρόεδροι των τοπικών επιτροπών Γραμματικού, Νέας Μάκρης και Μαραθώνα της Ν.Δ., με επιστολή τους, ζητούν την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού. Όπως υποστηρίζουν στο κείμενο "η Ν.Δ. προεκλογικά είχε υποσχεθεί την επανεξέταση των προτάσεων της Β. Παπανδρέου για χωματερή στη γειτονιά τους, από μηδενική βάση".

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι με όλα όσα σήμερα δρομολογούνται (τρεις νέοι ΧΥΤΑ και εργοστάσια μηχανικής διαλογής και πιθανώς και καύσης) το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων σε πανελλήνια κλίμακα θα υπερβεί το ένα δισ. ευρώ, ενώ η Αττική θα επιβαρυνθεί με δαπάνη 400.000-600.000 ευρώ για τη διαχείριση των σκουπιδιών της.

Αφήνoντας σαφείς υπαινιγμούς για "πόλεμο ιδιωτικών συμφερόντων" οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι "τα κυκλώματα συμφερόντων του ΠΑΣΟΚ έχουν ακόμη την ισχύ στον κορμό της διοίκησης, ώστε και επί κυβερνήσεως της Ν.Δ. να εφαρμόζεται το... δόγμα Λαλιώτη, που δεν συναινούσε στην εξαγωγή σκουπιδιών από την Αττική".

Το "μήνυμα απόγνωσης", όπως χαρακτηρίζουν την επιστολή τους, αναφέρει η "Κ", θέλουν να φτάσει στα χέρια του πρωθυπουργού "που ως κάτοικος της περιοχής θα δώσει τη σωστή λύση που αρμόζει στο τεράστιο πρόβλημα που κληρονόμησε". Και καταλήγουν "δεν θα θέλαμε ο λαός της Αν. Αττικής και κυρίως οι κάτοικοι του Γραμματικού και των όμορων ΟΤΑ, στις επερχόμενες εκλογές να βρεθούν σε δίλημμα για τον τρόπο που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα", ενώ διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ενδώσουν στις επιβεβλημένες λύσεις και θα εναντιωθούν με κάθε νομικό μέσο στην υλοποίηση του ατελέσφορου σχεδιασμού τους.

Όπως δήλωσε στην "Κ" ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. Γραμματικού κ. Αλ. Χρυσίνας "στην Ανατολική Αττική η κυβέρνηση κληρονόμησε προβλήματα από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά δεν άλλαξε τον οπισθοδρομικό και ατελέσφορο σχεδιασμό με τους θνησιγενείς ΧΥΤΑ".
Πηγή: skai.gr