Χρήστος Παππάς: Ήταν 9 μήνες στο σπίτι στου Ζωγράφου; – Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Ο υπαρχηγός της χρυσής αυγής στην φυλακή…Συνοδεία πάνοπλων ανδρών της αντιτρομοκρατικής και μέσα σε αυτό το ασημί τζιπ,  ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς (freeze)oδηγείται στις φυλακές στις Δομοκού . Μετά από 9 μήνες ερευνών, βρίσκεται στα χέρια των αρχών . Σε 30 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε και η 52χρονη Ουκρανή που τον υπέθαλπε σε αυτό το σπίτι στου Ζωγράφου.

Η αρχή του τέλους σήμανες στις 9 και μισή  το βράδυ της Πέμπτης όταν αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αποκλείουν το σπίτι που διαμένει ο υπαρχηγος της Χρυσής Αυγής στην οδό 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου. Με τα όπλα στα χέρια και φορώντας κουκούλες χτυπούν τα παράθυρα και την πόρτα.

Αστυνομικός: Αστυνομία, αστυνομία, ανοίξτε
Χρήστος Παππας: Εντάξει παιδιά, έρχομαι

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του πριν από μια εβδομάδα μετά από πληροφορία που τον ήθελε στο συγκεκριμένο σπίτι, ιδιοκτησίας της 52χρονης γυναίκας με καταγωγή από την Ουκρανία. Άμεσα το έθεσαν υπο 24ωρη παρακολούθηση χωρίς, όμως να τον δουν ούτε μια φορά. Για να βεβαιωθούν πως εκεί ήταν το κρυσφήγετο του Παππά, οι αστυνομικοί έψαξαν μέχρι και στα σκουπίδια, όπου εντόπισαν δακτυλικά του αποτυπώματα, πανω σε τσάντες απορριμμάτων.  

Μετά τη  σύλληψη του ο υπαρχηγος της Χρυσής Αυγής,οδηγήθηκε στον 11ο όροφο της γενικής  αστυνομικής διεύθυνσης στο χώρο των γυναικείων κρατητηρίων. Όλο το βράδυ η μόνη του επικοινωνία ήταν με τον δικηγόρο του.  ΓΙα την ΕΛΑΣ ήταν ζήτημα τιμής ο εντοπισμός του. Είναι χαρακτηριστικό πως όλο το  διάστημα που ήταν εξαφανισμένος, τον αναζητούσαν σε χώρες των βαλκανίων, ακόμη και στο Άγιο όρος, αλλά φαίνεται πως ο Παππάς όλο το διαστημα κρυβόταν στην Αθήνα.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Από την πρώτη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του Χρήστου Παππά οι αστυνομικοί είχαν βάλει στο μικροσκόπιο 400 άτομα.  Συγκεκριμένα ανθρώπους από οικογενειακό περιβάλλον, φιλικό καθώς και μέλη του κόμματος που ίσως να είχαν επαφή με τον υπαρχηγό Χρυσαυγίτη και τα οποία θα τους οδηγούσαν μέσω της παρακολούθησης στα χνάρια του. Από αυτούς τελικώς κατέληξαν σε 100 άτομα μεταξύ των οποίων ήταν  η 52χρονη η οποία συνελήφθη στην συνέχεια.

Η ίδια θεωρούταν υπεράνω υποψίας λόγω ιδιότητας και του παρελθόντος που είχε. Ωστόσο ένα τηλεφώνημα ήταν αυτό που «κλείδωσε» την υποψία πως πράγματι η συγκεκριμένη γυναίκα υπέθαλπε και γνώριζε που ήταν ο Χρήστος Παππάς. Έτσι οι αστυνομικοί έθεσαν το σπίτι της στου Ζωγράφου υπό φυσική παρακολούθηση. Μία βδομάδα αναζητούσαν αν θα βγει από το σπίτι ή αν θα παραμείνει εντός. Δεν τον είδαν ποτέ. 

Πώς λειτουργούσε ο Χρήστος Παππάς τους 9 αυτούς μήνες; - Το αποστειρωμένο περιβάλλον

- Είχε προετοιμάσει το κρησφύγετο: Όπως προκύπτει λίγο πριν την απόφαση της Χρυσής Αυγής είχε μεταφέρει κάποια πράγματα στο συγκεκριμένο οίκημα.  
- Δεν δεχόταν επισκέψεις
- Δεν έβγαινε από το σπίτι
- Επικοινωνούσε μέσω σημειωμάτων: Άφηνε φακέλους με σημειώματα σε συγκεκριμένο σημείο, τα οποία παραλάμβανε ένα άλλο άτομο και τα μετέφερε σε ένα τρίτο το οποίο τα παρέδιδε στον παραλήπτη
- Παράλληλα βρέθηκαν 2 ύποπτα κινητά τηλέφωνα και ένα λάπτοπ στο χώρο που βρέθηκε και εξετάζονται για το αν με αυτά επικοινωνούσε ο Παππάς με τον κόσμο έξω από το σπίτι, ποια ήταν αυτά που τον βοηθούσαν να κρυφτεί εκτός της 52χρονης. 

Κατά την διάρκεια της σύλληψη τους δεν αντιστάθηκε ενώ το μόνο που ζήτησε ήταν να μην φορέσει αλεξίσφαιρό κατά την μεταγωγή του στις φυλακές. Ωστόσο οι αστυνομικοί το μετέπεισαν και το μετέφεραν στο εφετείο και στην συνέχεια στις φυλακές Δομοκού.

Εμπλέκονται και άλλοι στην υπόθαλψη Παππά; -Προκαταρκτική έρευνα από Εισαγγελία Πρωτοδικών

Παράλληλα, προκαταρκτική έρευνα διεξάγεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο και άλλων προσώπων που τυχόν εμπλέκονται στην υπόθαλψη του Χρήστου Παππά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την έρευνα είναι καταθέσεις μαρτύρων που έχουν δοθεί στο παρελθόν, που αναφέρονται ονομαστικά σε άλλα πρόσωπα, πέραν της 52χρονης, τα οποία φέρονται να βοηθούσαν τον Χρ.Παππά να διαφύγει τη σύλληψη.

Πηγή: skai.gr