Κλείσιμο

Χρηστικές πληροφορίες προς ψηφοφόρους

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας τίθενται σε εφαρμογή λόγω των κεντρικών προεκλογικών συγκεντρώσεων των κομμάτων.

Από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή θα απαγορεύεται σταδιακά από τις 8 το πρωΐ η στάση και η στάθμευση στους δρόμους γύρω από το Πεδίον του Άρεως.

Από τις 4 το απόγευμα και μέχρι το τέλος των συγκεντρώσεων οι δρόμοι θα παραμένουν κλειστοί.

Απόψε στις 8, πραγματοποιείται στο Πεδίον του Άρεως η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα.

Εν τω μεταξύ με το διαβατήριο ή την αστυνομική τους ταυτότητα θα προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα οι ψηφοφόροι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, αρκεί και η κομμένη ταυτότητα, όχι όμως το δίπλωμα οδήγησης.

Για όσους έχουν χάσει την ταυτότητά τους, τα αρμόδια γραφεία θα παραμείνουν ανοιχτά, το Σάββατο, από τις 7.30 το πρωΐ έως τις 10 το βράδυ και την Κυριακή από την έναρξη ως τη λήξη της ψηφοφορίας.

Την ίδια ώρα, επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και χθες (11 Σεπτεμβρίου), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι.

Δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης σε περίπτωση που η παράβαση αφορά μέθη, υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και ανασφάλιστα οχήματα.
Πηγή: skai.gr