Βιβλική καταστροφή στο Δήμο Δομοκού -Καλλιέργειες και σπίτια κάτω από λασπόνερα - Βίντεο-Φωτογραφίες

Εικόνες από την περιοχή του Δομοκού δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής 

Εικόνες καταστροφής από τη μανία που χτύπησε η κακοκαιρία Daniel την περιοχή, παρατηρούνται στο μεγαλύτερο κομμάτι του Δήμου Δομοκού.

Δομοκός

Τα 381 mm νερού που έπεσαν από το συγκεκριμένο κύμα στην περιοχή, εκ των οποίων τα 161 μέσα σε 4 ώρες, από το μεσημέρι της Τετάρτης (6/9) μέχρι τις 17:30’ το απόγευμα, κατέστρεψαν  υποδομές, αφήνοντας πίσω εκτός από τις ζημιές εκατομμυρίων, αποκλεισμένα χωριά. 

Το Πετρωτό, όπως και τα χωριά Αγραπιδιά και Αχλαδιά, είναι αποκλεισμένα από το κεντρικό οδικό δίκτυο εξαιτίας της κατάρρευσης δύο γεφυρών και καταστροφή σημαντικού κομματιού του δρόμου.

Δομοκός

Τεράστια είναι και η καταστροφή στο Βαρδαλή και στον δρόμο που το ενώνει με το παλιό εθνικό δίκτυο, ωστόσο υπάρχει εναλλακτική διαδρομή για τη μετακίνηση των κατοίκων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κοίτη του ρέματος έφτασε τα 30 μέτρα.

Δομοκός

Προβλήματα αντιμετώπισαν όλα τα χωριά από την πλευρά της Θεσσαλίας και ειδικά στη Σοφιάδα και στον οικισμό Πετρίλια, όπου οι κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στους χείμαρρους και χρειάστηκαν τα σωστικά συνεργεία με μπουλντόζες από την Περιφέρεια για τον απεγκλωβισμό τους.

Τα νερά δεν έχουν υποχωρήσει στο Νέο Μοναστήρι και στην ευρύτερη περιοχή όπου γίνονται συνεχώς απαντλήσεις υδάτων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πηγή: lamiareport.gr