Το χρονικό της «καθόδου» των χούλιγκανς από την Κροατία έως τη Νέα Φιλαδέλφεια – Βίντεο

Οι Κροάτες έφθασαν στην Αθήνα ενώ η αστυνομία γνώριζε από πριν για την άφιξή τους και παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων

Κι ενώ οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη για τη διαλεύκανση όλων των λεπτομερειών που οδήγησαν στην αιματηρή συμπλοκή από την επίθεση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε φίλους της ΑΕΚ που βρίσκονταν στα πέριξ της «Opap Arena» το βράδυ της Δευτέρας και οδήγησαν στον θάνατο ενός νέου ανθρώπου, 29 χρόνων, η έρευνα στρέφεται και στο πως έφθασαν οι Κροάτες χούλιγκαν στην Ελλάδα χωρίς να τους σταματήσει κανείς.

Σημειώνεται, οι Κροάτες έφθασαν στην Αθήνα παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων από την Κροατία.

Ως εκ τούτου, έχει διαταχθεί ΕΔΕ για της ενέργειες της Αστυνομίας, ενώ νωρίτερα με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου ανακοινώθηκε ότι απομακρύνονται 7 αξιωματικοί

«Όσον αφορά το γεγονός της διέλευσης των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από τα ελληνικά σύνορα, την πορεία τους εντός της Ελλάδας και την τελική άφιξή τους στον τόπο των επεισοδίων, δεν θα μασήσω τα λόγια μου. Το γεγονός είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, καθώς είναι σαφώς κατώτερο των δυνατοτήτων και της αποδεδειγμένης ικανότητας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ναι μεν προχώρησε γρήγορα στην προσαγωγή και σύλληψη 98 ατόμων, στον τομέα όμως της πρόληψης και της αποτροπής απέτυχε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Η ομάδα των 100-120 οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό, έφτασε οδικώς στην Ελλάδα και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα σε αυτοκινητοπομπή. Στη συνέχεια έφθασαν στην Αττική Οδό, σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη, όπου επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια πηγαίνοντας με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκεί, λίγο μετά τις 23:00, οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ εντόπισαν φίλους της ΑΕΚ που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, καθώς είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, και τους επιτέθηκαν με πέτρες, με καδρόνια, με βόμβες μολότοφ, με ναυτικές φωτοβολίδες αλλά και με μαχαίρια.


Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ένας 29χρονος ενώ άλλοι 10 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άντρας διακομίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και παρά τις προσπέθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να μείνει στη ζωή.


Στο σημείο της επίθεσης έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν στις προσαγωγές εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος το οπαδού της ΑΕΚ που έπεσε νεκρός.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 98 συλλήψεις ενώ οι ανακρίσεις συνεχίζονται μέχρι να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Ο «Ερυθρός Σταυρός» εξέδωσε επίσημη ενημέρωση για το θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Το «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» ανακοίνωσε ότι:

Την 7η / 8η Αυγούστου 2023, μεταμεσονύκτιες ώρες, διακομίστηκαν μέσω Σ/ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής οι κατωτέρω ημεδαποί και αλλοδαποί (Κροατικής Υπηκοότητας), οι οποίοι ενεπλάκησαν σε συμπλοκές οπαδικής – χουλιγκανικής βίας, που έλαβαν χώρα από τις 23:00 της 7ης Αυγούστου 2023 στη συγκεκριμένη περιοχή, μεταξύ οπαδών.

Αναλυτικά η κατάσταση υγείας και τα στοιχεία εκτίθενται ως ακολούθως:

1) Ημεδαπός υπήκοος, (22 ετών), διεκομίσθη με ασθενοφόρο, σε ανακοπή ΝΕΚΡΟΣ, στις (23:45 hrs) με βαθύ θλαστικό ΑΡ βραχιονίου, (από Τέμνον και νύσσον όργανο), από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

– Διασωληνώθηκε, έγινε ΚΑΡΠΑ έως τις 01:20. Ενημερώθηκε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για παραλαβή της σορού προς νεκροψία – νεκροτομή.

2) Ημεδαπός υπήκοος, (48 ετών), εισήχθη στην Νευροχειρουργική Κλινική λόγω υποσκληριδίου αιματώματος (συνεπεία ξυλοδαρμού).

3) Αλλοδαπός υπήκοος, (37 ετών), εισήχθη ως πολυτραυματίας εις Α΄ Χειρουργική Κλινική ( Κάταγμα ωλένης, Θλαστικό κεφαλής).

4) Ημεδαπός υπήκοος, (45 ετών), αντιμετωπίστηκε ως πολυτραυματίας (συνέπεια ξυλοδαρμού) και αποχώρησε.

5) Ημεδαπός υπήκοος, (47 ετών), εισήχθη μετά από έλεγχο (συνέπεια ξυλοδαρμού).

6) Αλλοδαπός υπήκοος, (21 ετών), αντιμετωπίσθηκε για θλαστικά τραύματα και αποχώρησε (ως κρατούμενος της Αστυνομίας)

7) Αλλοδαπός υπήκοος, (20 ετών), αποχώρησε, μετά από έλεγχο για θλαστικά τραύματα.

8) Αλλοδαπός υπηκοος, (21 ετών), αποχώρησε, μετά από έλεγχο για θλαστικό τραύμα, (συνέπεια ξυλοδαρμού).

9) Αλλοδαπός υπήκοος, (25 ετών), αντιμετωπίστηκε για κάκωση ποδοκνημικής (συνέπεια ξυλοδαρμού) και αποχώρησε, ως κρατούμενος της Αστυνομίας.

10) Ημεδαπός υπήκοος, (26 ετών), εισήχθη στην Νευροχειρουργική Κλινική, λόγω ΚΕΚ (συνέπεια ξυλοδαρμού).

Τελικό σύνολο: Εισαγωγές: (04)

– Ημεδαποί: (03)

– Αλλοδαποί: (01)

Πηγή: skai.gr