Αντιεξουσιαστές με ηλεκτρικά πατίνια, με ποδήλατα και πεζοί με σκυλιά χαρτογραφούσαν τα σημεία που βρίσκονταν οι αστυνομικές δυνάμεις σύμφωνα με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ενημερώνουν για την ασφαλή κίνηση των κουκουλοφόρων και να ανέβουν σε ταράτσες κτιρίων της περιοχής των Εξαρχείων. 

Ένα σημαντιικό στοιχείο είναι πως από τους 32 συλληφθέντες και τους 20 προσαχθέντες όλοι φαίνονται να είναι αχαρτογράφητοι – ενας εκ των οποίων έχει προσαχθεί επειδή αρνήθηκε να πληρώσει εισιτήριο σε ένα φεστιβάλ - .

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρεις 17χρονοι, δύο 16χρονοι και ένας 15χρονος ενώ αναφορικά με το διαμέρισμα 4ου ορόφου στην οδό Στουρνάρη 4 πριν από λίγο η αστυνομία έδωσε κάποιες φωτογραφίες με τα ευρήματα από το εσωτερικό του συγκεκριμένου διαμερίσματος. Μάλιστα σε καταδίωξη που έγινε εκεί συνελήφθη ένας εργαζόμενος καφετέριας και ένας σπουδαστής. 

Το διαμέρισμα είχε νοικιαστεί μόλις δύο μέρες πριν για να γίνει ορμητήριο επιθέσεων σύμφωνα με τις πληροφορίες των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.  Δεν είχε καν έπιπλα στο εσωτερικό του, ούτε οικοσυσκευές ενώ βρέθηκαν σε αυτό κουβάδες με πέτρες, βόμβες, γάντια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, φωτοβολίδες και καπνογόνα ναυτικού τύπου. Μάλιστα  δύο άτομα συνελήφθησαν χτες για απόπειρα διάρρηξης σε διαμέρισμα του 5ου ορόφου στην ίδια πολυκατοικία είτε για να γίνει και αυτό ορμητήριο, είτε για να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι έξι που συνελήφθησαν στην ταράτσα στο δώμα στην Χαριλάου Τρικούπη σύμφωνα με αστυνομικές πηγές προέρχονταν από δυο καταλήψεις που εκκενώθηκαν πρόσφατα. 

Αναφορικά με το σχέδιο «Καθαρές Ταράτσες», την αποστείρωση των Εξαρχείων, την εγκατάσταση των αστυνομικών δυνάμεων πριν από όσους θα ήθελαν ενδεχομένως να εκδηλώσουν επιθέσεις από ταράτσες σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας πέτυχε. 

Ωστόσο, η επόμενη μέρα βρίσκει τους ίδιους τους αστυνομικούς να έχουν έναν προβληματισμό και μια ανησυχία εν όψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Φοβούνται για εκτόνωση και μεμονωμένες ενέργειες. Γι αυτό τον λόγο θα αναπτύξουν ένα σχέδιο χρησιμοποιώντας ενδεχομένως δυνάμεις ΟΠΚΕ προκειμένου να προλάβουν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Πηγή: skai.gr