Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός

Στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα παραστεί και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 16:00 θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης 10 Οκτωβρίου, κατόπιν προσκλήσεως της Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, για να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, που διοργανώνεται με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών του περιοδικού «Θεολογία». 

Τον Παναγιώτατο και τη Συνοδεία του υποδέχθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» -με τη συνοδεία αγήματος της Αερονομίας της Πολεμικής Αεροπορίας- τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Γενικός Διευθυντής της Ε.Μ.Υ.Ε.Ε. και Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής Εκπροσωπήσεως του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Μετά την απόδοση τιμών, κατευθύνθηκαν στην αίθουσα επισήμων του Αεροδρομίου, όπου ακολούθησε σύντομη συζήτηση με τον υπουργό και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής. Αναφέρθηκαν στα θέματα του Συνεδρίου και ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη χαρά του, που βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Παράλληλα, εξέφρασε την αγωνία του για τους πολέμους που πλήττουν την ανθρωπότητα. 

Για το Συνέδριο έχουν έρθει, επίσης, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας, μητροπολίτης Μπρανιτσέβου κ. Ιγνάτιος, οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας, Επίσκοπος Σελευκείας κ. Ρωμανός και μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Εφραίμ, ο Αρχιεπίσκοπος της Αυτόνομης Εκκλησίας της Φιλλανδίας, Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων και ο Επίσκοπος Λευκουπόλεως κ. Πολύκαρπος.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν από την 11η έως την 14η Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα: «Η ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην "άυλη πραγματικότητα" της ύστερης νεωτερικότητας».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα παραστεί και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μέλη της Ιεράς Συνόδου

Πηγή: skai.gr