«Συγκοινωνούντα δοχεία» τρομοκρατία – ποινικό έγκλημα

«Συγκοινωνούντα δοχεία» αποτελούν τρομοκρατία και οργανωμένο ποινικό έγκλημα δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα για την ανακοίνωση του νέου σχεδίου αντιεγκληματικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, λειτουργεί επαναστατικό ταμείο, στο οποίο συγκεντρώνονται χρήματα από ληστείες και απαγωγές και τα χρήματα χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατία για την αγορά όπλων, ρουκετών κλπ.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οποίος συνέδεσε την τρομοκρατία με το ποινικό έγκλημα, είπε ότι όλο αυτό το φάσμα θα αντιμετωπίζεται με τη δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο υπουργός τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα "χτυπηθεί" με το έγκλημα με αλλαγή του συστήματος καταγραφής της εγκληματικότητας, ηλεκτρονική χαρτογράφηση του εγκλήματος και συστηματική παρακολούθηση ανά περιοχή.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε επίσης ότι κρίνεται υποχρεωτική η μετεκπαίδευση όλων των αστυνομικών και θεσπίζεται σύνδεσμος μεταξύ υπουργείου και τοπικής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της μικρομεσαίας εγκληματικότητας.

Επίσης, τόνισε ότι επιστρέφουν σε ενεργή υπηρεσία 1000 αστυνομικοί και εκπονούνται περισσότερα απο 230 επιχειρησιακά σχέδια τα οποία θα εφαρμόσουν πιλοτικά 21 αστυνομικά τμήματα της Αττικής για μείωση της εγκληματικότητας .

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών ασφαλείας, σοβαρά εγκλήματα παρουσιάζουν αύξηση και, ως παραδείγματα, ανέφερε: την αύξηση κατά 62% των εγκλημάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης, την αύξηση κατά 60% των εκβιασμών, την αύξηση κατά 50% των ληστειών σούπερ μάρκετ και την αύξηση κατά περίπου 43%, των ληστειών και των ληστειών τραπεζών.
Πηγή: skai.gr