Στο κόκκινο οι πυρόπληκτοι νομοί

Τον κίνδυνο πλημμυρών αντιμετωπίζουν οι πυρόπληκτοι νομοί εάν επαληθευτούν οι
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι η Ζαχάρω και οι περιοχές κοντά στον Αλφειό ποταμό βρίσκονται στο κόκκινο, όπως επίσης και οι νομοί Αχαΐας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Τον κίνδυνο πλημμυρών και κατολισθήσεων αντιμετωπίζει και η Κεφαλονιά. Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΣΚΑΪ του νομάρχη Διονύσιου Γεωργάτου, δεν έχουν δοθεί ακόμα τα απαραίτητα κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα, εξαιτίας της ολιγωρίας των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων.

Από την πλευρά του, πάντως, ο περιφερειάρχης των Ιονίων Νήσων Σωτήρης Βόσδου ισχυρίζεται ότι η Νομαρχία δεν έχει καταθέσει ολοκληρωμένες μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα.

• • src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες, κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα της Κυριακής προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού αρχικά στη νοτιοδυτική Ελλάδα, ενώ από το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι και στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Εύβοια όπως και την περιοχή της Αττικής έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στο χρονικό διάστημα από το βράδυ της Κυριακής έως το πρωί της Δευτέρας.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.
Πηγή: skai.gr