Σοκ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από τον θάνατο της 32χρονης από αλλαντίαση στο Μπορντό

«Θυμόμαστε τη Μάρη ως μια ζωντανή και δραστήρια παρουσία στα αμφιθέατρα, στα εργαστήρια και στους χώρους του Χημικού, την περίοδο 2009-13»

Πένθος επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ιδιαίτερα στο Τμήμα Χημείας του Ιδρύματος από τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας από αλλαντίαση στο Παρίσι, αφού έφαγε χαλασμένες σαρδέλες σε πολύ γνωστό εστιατόριο του Μπορντό. 

Διαβάστε ακόμα: Γαλλικά μέσα για την 32χρονη Ελληνίδα που πέθανε από αλλαντίαση: Οι γιατροί στο νοσοκομείο διέγνωσαν λαρυγγίτιδα

Η νεαρή γυναίκα που έχασε τη ζωή της στη Γαλλία ήταν απόφοιτη του Τμήματος.

Σε σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, αναφέρονται τα εξής:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την τραγική απώλεια της απόφοιτης του Τμήματος Χημείας, Μαρίας Γρυπιώτη. Θυμόμαστε τη Μάρη ως μια ζωντανή και δραστήρια παρουσία στα αμφιθέατρα, στα εργαστήρια και στους χώρους του Χημικού, την περίοδο 2009-13, με ενεργό συμμετοχή και στα πολιτιστικά δρώμενα του Πανεπιστημίου μας μέσω της θεατρικής ομάδας.

Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου και το 2021 έλαβε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Warwick στο πεδίο της Φαρμακευτικής Χημείας. Από τον Οκτώβριο του 2021 εργαζόταν στην εταιρεία DNA Script στο Παρίσι..

Θερμά συλλυπητήρια στους γονείς της και το σύζυγό της, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση, και δύναμη για να ξεπεράσουν την προσωπική απώλεια».

Πηγή: cretalive.gr