Σε δίκη παραπέμπεται ο μουσικός Νίκος Παναγιωτίδης

Στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί με βούλευμα ο μουσικός Νίκος Παναγιωτίδης -πρώην παρτενέρ της Έλενας Παπαρίζου στο συγκρότημα των Antique- κατηγορούμενος για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής πραγμάτων κατ` εξακολούθηση και της εκβίασης κατ` εξακολούθηση.
Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι οικειοποιήθηκε παράνομα ποσό άνω των 200.000 ευρώ σε βάρος συγγενικών του προσώπων. Τα αδικήματα τελέστηκαν μετά το 2001, οπότε ο γνωστός μουσικός μετακόμισε από τη Σουηδία και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα, φιλοξενούμενος στη Θεσσαλονίκη από την αδελφή της μητέρας του (Α.Η.) και το σύζυγό της (Β.Μ). Το διάστημα αυτό φέρεται ότι ζήτησε από τη θεία του χρήματα προκειμένου να καλύψει οικονομικές του ανάγκες. Εκμεταλλευόμενος τη σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης που έτρεφε προς το πρόσωπό του η θεία του, έλαβε τμηματικά και σε διάστημα ενός έτους ως δανεικά ποσό 100.000 ευρώ. Τα χρήματα όμως ουδέποτε τα επέστρεψε. Επιβάλλοντας το «νόμο της σιωπής» με την εκτόξευση απειλών κατά της ζωής της και των παιδιών της και με την επίκληση στις διασυνδέσεις που είχε με «ανθρώπους της νύχτας», εξανάγκασε την εγκαλούσα Α.Η. να μην αποκαλύψει στο σύζυγό της ότι του δάνεισε χρήματα, ώστε να αποφύγει την επιστροφή των δανεικών.
Ακόμη, την ίδια περίοδο φέρεται να αφαίρεσε χρήματα -άνω των 100.000 ευρώ- που διατηρούσαν οι εγκαλούντες σε χρηματοκιβώτιο του σπιτιού τους.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr