Πυρκαγιά-Κερατέα: Κάηκαν σπίτια - Απειλείται ο Εθνικός Δρυμός

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τα πύρινα μέτωπα στην Κερατέα, όπου υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες από τις αναζωπυρώσεις, ενώ από τη φωτιά φαίνεται πως απειλείται και ο Εθνικός Δρυμός.

Οι πυροσβέστες παλεύουν να σώσουν ένα διπλανό σπίτι.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρίου, μέχρι στιγμής έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καεί 10 σπίτια.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Μαρκάτι Κερατέας επιχειρούν 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. 

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 8 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων 2 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 2 ελικοπτέρων από τη Ρωσία.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα θα συνεχιστούν μέχρι να νυχτώσει, ενώ οι πυροσβέστες θα φτιάξουν μια αντιπυρική ζώνη, ώστε η φωτιά να μη φτάσει στον οικισμό.

Παρόλα αυτά υπάρχει αισιοδοξία, καθώς η πυροσβεστική εκτιμά ότι θα καταφέρουν να ελέγξουν τη φωτιά.

Σημειώνεται ότι και αύριο, Τρίτη, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας, για αυτό παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. 

Πηγή: skai.gr