Προς «εορταστικές» εκκενώσεις - Οι 28 καταλήψεις στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ

Είκοσι οχτώ υπό κατάληψη κτίρια βρίσκονται στο φάσμα των υποψήφιων… εορταστικών εκκενώσεων από την ΕΛΑΣ! Οι αστυνομικές παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν έως τις αρχές του νέου χρόνου.

Τα επτά είναι αυτά για τα οποία έχουν υποβληθεί μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες τους και έχουν εκδοθεί ισάριθμες εισαγγελικές εντολές, ενώ τα υπόλοιπα 21 ανήκουν στο Δημόσιο, οπότε δεν χρειάζεται μήνυση, καθώς το αδίκημα της κατάληψής τους είναι αυτεπάγγελτο, όπως αναφέρουν πηγές του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Σχεδόν δέκα ημέρες μετά τη λήξη του τελεσιγράφου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χωρίς φυσικά να έχει ανταποκριθεί κάποια κατάληψη στο υπουργικό «κάλεσμα» για οικειοθελή αποχώρηση ή ενοικίαση, αναμένεται, όπως αναφέρουν σχετικές πηγές ενημέρωσης, να ξεκινήσουν οι αστυνομικές επιχειρήσεις εκκενώσεων.

Οι «δύσκολες» καταλήψεις για τις οποίες υπάρχουν σε ισχύ εισαγγελικές εντολές εκκένωσης μετά από μηνύσεις των ιδιοκτητών τους είναι το Κ-ΒΟΞ (Θεμιστοκλέους και Αραχώβης), όπου «εδρεύει» η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, αλλά και αυτά στη συμβολή των οδών Ζαΐμη 15 και Τοσίτσα 3, Μπουμπουλίνας και Δερβενίων 52, Μπενάκη 41, Στουρνάρη και Κάνιγγος και Μεθώνης 55.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο εξελίσσονται καταδρομικές και καταστροφικές επιθέσεις σε τράπεζες, καταστήματα και οχήματα, οι οποίες σχετίζονται με τις επικείμενες εκκενώσεις καταλήψεων.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Πηγή: skai.gr