Όλα υπό έλεγχο

"Ελεγχόμενη η κατάσταση όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, από το ναυάγιο του Sea Diamond στη Σαντορίνη" δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, μετά τη σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων στο επαρχείο Θήρας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης θα μεταβεί στην περιοχή του ναυαγίου, όπου πραγματοποιεί νέα έρευνα το ρομποτικό σκάφος του ωκεανο-γραφικού Φιλία.

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Κέντρου Θαλασσίων Eρευνών, Γιώργος Χρόνης, το ρομπότ δεν μπορεί να διεισδύσει μέσα στους χώρους του πλοίου και εκτίμησε ότι οι δύο αγνοούμενοι πρέπει να έχουν εγκλωβιστεί στα στεγανά.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες απορρύπανσης του κόλπου των Φηρών. Μέχρι στιγμής, έχουν αντληθεί περισσότεροι από 120 τόνοι μαζούτ, από τους περίπου 430 που βρίσκονται στο πλοίο.

Το μεσημέρι αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου η εταιρεία στην οποία ανήκε το κρουαζιερόπολοιο.

Από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πετραλιά, δήλωσε ότι όλα έχουν το τίμημά τους και θα υπάρξει τιμωρία προς κάθε κατεύθυνση.

Με απόφαση του κ. Κεφαλογιάννη, διενεργείται προανάκριση από Ανώτατο Αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, με σκοπό να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια του ναυτικού δυστυχήματος του Sea Diamond.

Η προανάκριση διεξάγεται προκειμένου να εξασφαλισθούν τυχόν αναγκαία στοιχεία για το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο και να συγκεντρωθούν απαραίτητα στοιχεία που ενδιαφέρουν την εισαγγελική Αρχή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΕΝ, στο πλαίσιο της προανάκρισης καλούνται μάρτυρες από τους ανακριτικούς υπαλλήλους, μπορεί όμως να εξεταστεί και οποιοσδήποτε δεν έχει κληθεί αλλά επιθυμεί να καταθέσει σχετικά στοιχεία.
Πηγή: skai.gr