Ο Έλληνας γιατρός του Ευρ. Οργανισμού Διαστήματος αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ

Η κάψουλα τύπου Crew Dragon, εκτοξεύθηκε επιτυχώς με πύραυλο Falcon 9 από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα με προορισμό τον Διεθνή Διατημικό Σταθμό.

Το πλήρωμα αποτελείται από τους αστροναύτες της NASA Σέιν Κίμπρο και Μέγκαν Άρθουρ, τον Ιάπωνα Ακιχίκο Χοσίντε και τον Γάλλο Τομά Πεσκέ του Ευρωπαϊκού Οργανισμου Διαστήματος. Ο γιατρός της αποστολής του είναι Έλληνας. 

Ο 34 χρόνων Αδριανός Γολέμης, ο οποίος επιλέχθηκε από την ESA για να επανδρώσει το Σταθμό Concordia στην Ανταρκτική, όπου και εργάστηκε για ένα έτος σε συνθήκες απομόνωσης ως γιατρός, μίλησε αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ και την Κορίνα Γεωργίου για την ιατρική παρακολούθηση του Γάλλου αστροναύτη όσο θα βρίσκεται στον διεθνή διαστημικό σταθμό αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο σώμα στο διάστημα. 

Ο Αδριανός Γολέμης, ο οποίος εργάζεται από το 2018 στην ιατρική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αστροναυτών (European Astronaut Centre – EAC) της ESA, παρακολουθώντας την υγεία των Αστροναυτών κατά την προετοιμασία της αποστολής τους στο Διάστημα, κατά τη διάρκεια αυτής, καθώς και μετά την επιστροφή τους στη Γη, εξήγησε πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το “έκτακτο” εκτός γης και μίλησε για το όνειρό του να βρεθεί κι εκείνος μια ημέρα στο Διάστημα.  

Πηγή: skai.gr