Κλείσιμο

Ηράκλειο: Συνελήφθη επιχειρηματίας ως ηθικός αυτουργός για τον εμπρησμό στις Μοίρες - Δείτε βίντεο

Χειροπέδες φόρεσε και ο άνθρωπος που υποστήριξε ότι πληρώθηκε για να βάλει φωτιά στο αγροτικό αυτοκίνητο - Κακουργηματικές διώξεις και στους δύο - Πήραν προθεσμία για την απολογία τους

Δύο άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού που, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται στην υπόθεση εμπρησμού ενός οχήματος που έγινε πριν μερικές ημέρες στις Μοίρες Ηρακλείου.

Οι δύο άντρες οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης και, σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, πρόκειται για δύο άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Ο ένας, είναι, κατά την αστυνομία, ο φυσικός αυτουργός, ένας 38χρονος άντρας, το άτομο, δηλαδή, που βλέπουμε στις κάμερες να βάζει φωτιά στο όχημα. Το δεύτερο άτομο, επιχειρηματίας της περιοχής, 39 ετών, φέρεται να ομολόγησε πως είναι ο ηθικός αυτουργός της υπόθεσης.

Οι δύο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και σε βάρος τους ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις, ενώ πήραν προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον της αρμόδιας τακτικής ανακρίτριας την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας φέρεται να κατέβαλε στον 38χρονο το ποσό των 500 ευρώ, για να βάλει φωτιά στο όχημα.

Την υπόθεση χειρίζεται από κοινού το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με ΑΤ Φαιστού που διενήργησε και τη δικογραφία. Μάλιστα αστυνομικοί «χτένιζαν» την περιοχή, κατέγραφαν μαρτυρίες και αναζητούσαν υλικό και από άλλες κάμερες, προκειμένου να δουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά του δράστη. Για καλή τους τύχη, μία κάμερα είχε «συλλάβει» το πρόσωπό του και προχώρησαν στην ταυτοποίηση.

Ειδικότερα, βρήκαν τη διαδρομή που ακολούθησε ο δράστης με το μηχανάκι αλλά και τα ρούχα που φορούσε, όπως φαίνεται στις κάμερες, μέσα στο σπίτι του.

Ο 38χρονος συνελήφθη την Τρίτη και κατά τη διαδικασία της προανάκρισης,  υπέδειξε τον επιχειρηματία ως ηθικό αυτουργό του εμπρησμού. Είπε, μάλιστα, πως δέχτηκε να βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο γιατί είχε ανάγκη τα χρήματα προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση του, αφού ο ίδιος, όπως είπε, είναι χρήστης ουσιών.

Το πρωί της Τετάρτης, οι αστυνομικοί... έπιασαν στον ύπνο τον επιχειρηματία, που δεν ήξερε πως ο άλλος άντρας είχε συλληφθεί. Πήγαν σπίτι του, του φόρεσαν χειροπέδες και αν και στην αρχή αρνείτο ότι είχε εμπλοκή στην υπόθεση, υπό το βάρος των στοιχείων που προέκυψαν φέρεται να ομολόγησε ότι έβαλε τον 38χρονο να βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο. Όπως ισχυρίστηκε, είχε προσωπικές διαφορές με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, για αυτό προχώρησε σε αυτή την πράξη.

Δείτε βίντεο από το e-mesara:

Πηγή: cretalive.gr